واکنش‌های منفی به واکسن زدن شهاب حسینی در آمریکا

به گزارش بخش فرهنگی سایت خبرمهم،  بازهم تصویری از یک سلبریتی در خارج از کشور، انتشار آن و البته غوغایی که طبق معمول این موضوع به پا کرد. مانند اتفاقات مشابه پخش این تصاویر زمینه را برای حمله به سلبریتی‌ها فراهم کرد. این‌بار اما نام شهاب حسینی در میان است و البته حضورش در آمریکا و تصاویری که گفته شده مربوط به واکسن زدن اوست. عده‌ای از مردم بر او و این کارش می‌تازند و البته عده‌ای از خواص هم بر این آتش می‌دمند. بسیاری به تابعیت آمریکایی او اشاره می‌کنند و اینکه چرا واکسنی که در ایران قرار نیست باشد و مردم از آن محرومند، او باید در خارج از کشور استفاده کند. اما پرسش اینجاست که گناه این موضوع بر گردن شهاب حسینی است و واکسن زدن او؟ البته که اظهارات سال پیش وی در مورد جشنواره فجر ممکن است مزید بر علت شده و آن اظهارات یا برخی برنامه‌ها و فیلم‌هایی که او پیشتر در آن نقش ایفا می‌کرده مردم را با این مساله مواجه کرده که او دوگانگی خودش را با این کار به نمایش گذاشته است. اما آیا صرف واکسن زدن او هم می‌تواند نماد دورویی و دوگانگی رفتار سلبریتی‌ها باشد؟ اگرچه مردم مانند این سلبریتی توان مالی رفتن به خارج از کشور را ندارند یا نمی‌توانند از معتبرترین واکسن حال حاضر کرونا که گفته شده ۹۵درصد اثربخشی‌اش به تثبیت رسیده استفاده کنند و از سویی او از امکانات و توان مالی برخوردار است که همه ما نیستیم، اما به این دلایل می‌شود فقط و فقط او را مورد حمله قرار داد. از سویی دیگر با اینکه اجازه داریم به مواضع پیشین او نقد داشته باشیم اما آیا او در مورد واکسن زدن هم پیشتر سخنی گفته بود یا واکسنی را نهی کرده بود که اکنون به واسطه ویدئوی منتشرشده اخیرش، در خارج از کشور که تزریق کرده، او را متهم به نگاه دوگانه کنیم؟ اگر صادق باشیم آنچه این‌بار شهاب حسینی انجام داد، خلاف خواست مردم نیست. اتفاقا که مردم می‌خواهند به جای شهاب حسینی از واکسیناسیون و وجود یک واکسن معتبر بهره ببرند ولی در چنین برهه‌ای از آن محرومند. به عبارتی، همه ما می‌خواستیم تا از چنین شانسی که شهاب حسینی داشته بهره‌مند بودیم. اما آیا واکنش مناسب به این محرومیت، حمله به شهاب حسینی است؟ یا مطالبه این موضوع از مسئولان که همه مردم باید مانند این سلبریتی از واکسیناسیون و استفاده از واکسن معتبر جهانی بهره ببرند؟

آدرس غلط

این اتفاقات از سویی دیگر این پرسش را نیز مطرح می‌کند که این گونه فیلم‌ها چگونه و بر مبنای چه اطلاعاتی آن هم تا این سطح وسیع انتشار می‌یابد. آیا صرفا هموطنان ایرانی در این کشورها هستند که به انتشار عکس‌های سلبریتی‌ها در خارج از ایران اقدام می‌کنند یا برنامه‌های هدفمندی پشت آنهاست؟ برخورد مردم با توجه به خطی که رسانه‌ها دراین گونه مواقع دنبال می‌کنند عمدتا سرزنش سلبریتی‌هاست؛ البته اینکه سلبریتی‌ها زندگی متفاوت با عامه مردم دارند بر کسی پوشیده نیست اما چرا مردم ناخواسته آدرس اصلی را گم می‌کنند؟ یعنی به جای آنکه خواهان امکانات یا شرایطی مانند این سلبریتی‌ها از مسئولان باشند صرفا بر سلبریتی‌ها هجمه می‌کنند؟ همانطور که در ماجرای شهاب حسینی اصل نیاز و محرومیت مردم از واکسن معتبر برای واکسیناسیون در سطح عمده کشور فراموش شد و جایش را به اینکه چرا فلانی واکسن زده داد.

پاک کردن صورت‌مساله

حمله به سلبریتی‌ها به‌واسطه انتشار عکس یا فیلمی از آنها در خارج از کشور البته که مسبوق به سابقه است. اما در تمام این ماجراها تنها یک بعد داستان دیده شد و بعد دیگر نه. اقداماتی که سلبریتی‌ها در خارج انجام می‌دهند چه بسا خواسته بخش عمده‌ای از مردم در داخل کشور باشد اما به جای مطرح شدن این خواسته‌ها به عنوان یک مطالبه عمومی، تنها به هجمه به سلبریتی‌ها که چرا شما در خارج می‌توانید جور دیگری بپوشید یا جور دیگری زندگی کنید ختم شد، در واقع چیزی شبیه به پاک کردن صورت‌مساله. انتشار عکسی از همسر رامبد جوان در کانادا، یا پخش فیلمی از ستاره اسکندری در ترکیه و آنها را به رفتار دوگانه متهم ساختن در حالی بود که این چهره‌ها پیشتر موضعی درباره درستی یا نادرستی کاری که در خارج انجام داده بودند نداشتند که بخواهیم آنها را به دورویی متهم سازیم. از پخش تکه مصاحبه‌ای از هنرپیشه‌ای که بخواهند او را فارغ از غم مردم معرفی کنند تا پخش تصاویری خصوصی یا غیرخصوصی از بازیگران زن و مرد در خارج از کشور تا آنها را غیرصادق نشان دهند، اقدامی بوده که رسانه‌های جریان راست و چپ هم به آن دامن می‌زنند. نتیجه اینکه همان مردمی که در زلزله کرمانشاه در سال ۹۷ به سلبریتی‌ها اعتماد کردند و نه مسئولان و کمک‌های خود را به سلبریتی‌ها می‌دادند، در طول دوسال اخیر در مسیر سلبریتی‌ستیزی، حرکت کردند. این روند در تمام مدتی که بعضی از چهره‌های هنرمند یا ورزشکار علیه مسائل موجود کشور اظهاراتی را مطرح می‌کنند نیز تداوم داشت. بدین صورت خیلی هوشمندانه جوی که می‌شد علیه مسئولان برای بهبود اوضاع کشور به راه افتد، علیه سلبریتی‌ها به راه افتاده است؛ اتفاقی که این‌بار برای شهاب حسینی پیش آمده نیز یکبار دیگر بیانگر همین موضوع است. شرایطی که باید علیه مسئولان در ارتباط با سستی در واکسیناسیون و ورود واکسن‌های معتبر به کشور شکل بگیرد با نگاهی سطحی علیه شهاب حسینی ایجاد شده است؛ البته که سلبریتی‌ها تا زمانی‌که در مسیر تقابل قرار نگرفته بودند و تا پیش از زلزله کرمانشاه همواره انگشت‌های آغشته به جوهر رای و لب‌خوانی «تکرار‌ می‌کنم» یا شعار با روحانی تا ۱۴۰۰ را سر می‌دادند در رسانه‌های داخلی کشور از این هجمه‌ها در امان بودند اما به محض تغییر مسیر و زمانی که با بی‌اعتمادی همگام شدند. بعد از چند ماه ورق برگشت و به‌تدریج خود نیز در نظر افکار عمومی به شکل حساب‌شده‌ای جایگاه خود را از دست دادند./آرمان ملی

خروج از نسخه موبایل