اما پس از رد این شایعهها، شکایات متعددی در خصوص به کارگیری نخ و پنبه در تولید حلیم به سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران گزارش شد و مسئولان را بر این داشت تا با اعزام تیمهای متعددی به مراکز تهیه و تولید حلیم در سطح شهر تهران بزرگ این موضوع را بررسی کنند.
در همین رابطه حسین ایزدی رئیس گشت تعزیرات حکومتی استان تهران اظهار کرد: پس از دریافت گزارشی مبنی بر استفاده نخ و پنبه به جای گوشت در تهیه حلیم، بازرسان سازمان تعزیرات به همراه رئیس اتحادیه چلوکبابی تهران و کارشناس سازمان بهداشت و درمان به محلهای مورد نظر اعزام شدیم و به بررسی موضوع پرداختیم.
وی افزود: پس از بررسیهای انجام شده توسط کارشناس سازمان بهداشت و درمان مشخص شد که در حلیمهای تهیه شده نخ و پنبه وجود ندارد و این موضوع رد شد.
ایزدی تصریح کرد: پس از رد این موضوع توسط کارشناس بهداشت مقداری گوشت قرمز را خریداری و به مسئول تهیه حلیم در یکی از مراکز تولید حلیم در تهران تحویل دادیم و درخواست کردیم تا در حضور ما از این گوشتها در تهیه حلیم استفاده کند.
وی افزود: پس از تهیه حلیم با گوشتهای مورد نظر، کارشناس سازمان بهداشت با بررسی که از حلیم تهیه شده انجام داد، متوجه شده که گوشتهای داخل حلیم به صورت پنبه مانند درآمده است و تقریبا شبیه به مواردی است که توسط شهروندان به سازمان تعزیرات حکومتی شکایت شده بود.
رئیس گشت تعزیرات حکومتی استان تهران با اشاره به پخت دوباره حلیم با گوشت گردن گوسفندی، گفت: پس از تهیه حلیم برای مرتبه دوم، باز هم شاهد پنبهای شدن گوشتهای داخل حلیم شدیم این موضوع توسط کارشناس سازمان بهداشت و درمان نیز تایید شد.
وی درباره علت پنبهای شدن گوشت قرمز داخل حلیم، اظهار کرد: پس از مشاهدات این صحنه؛ کارشناس سازمان بهداشت و درمان علت پنبهای شدن گوشت قرمز در حلیم را وجود ماده پروتئینی به نام گلوتن عنوان کرد.
ایزدی با بیان اینکه در تهیه حلیم به باید به صورت مداوم مواد آن هم زده شود، خاطرنشان کرد: انجام این عمل باعث پس دادن آب در حلیم میشود و به دلیل وجود گلوتن در گندم و ترکیب آن با گوشت قرمز باعث پنبهای شدن گوشت میشود و مصرف کننده تصور میکند که در تهیه حلیم از پنبه به جای گوشت قرمز استفاده شده است. /باشگاه خبرنگاران جوان