به گزارش بخش حوادث سایت خبرهای فوری، با نزدیک شدن به ایام پایان سال و آغاز سفرهای نوروزی، تعداد افرادی که با وسایل حملونقل عمومی و شخصی به مسافرت میروند رشد چند برابری پیدا میکند و همین مساله نیز سبب رشد تصادفات جادهای و تعداد کشتهها نسبت به سایر زمانها در طی سال میشود.
سالیانه بیش از ۲۵ میلیون نفر در تصادفات رانندگی در سراسر جهان جان خود را از دست میدهند و یا دچار معلولیت میشوند. تصادفات جادهای نهمین عامل مرگومیر در جهان محسوب میشود. طبق آمار وزارت بهداشت، در ایران حوادث رانندگی پس از آلودگی هوا بیشترین قربانی را میگیرد. با وجود افزایش ایمنی و روند رو به کاهش آمار تلفات جادهای در سالهای اخیر، این تصادفات همچنان از مهمترین عوامل مرگ و میر در کشور به حساب میآیند. فرمانده پلیس راهور ناجا، در مهرماه امسال در همایش یادبود قربانیان حوادث رانندگی، از کشته شدن روزانه ۴۳ نفر در تصادفات جادهای خبر داد.
این آمار مربوط به ۱۰ ماه سال ۱۳۹۷ است
در ۱۰ سال گذشته تلفات جادهای در کشور از ۲۷ هزار نفر در سال به ۱۶ هزار نفر کاهش یافته است اما باید در نظر داشت که طبق نظر مرکز پژوهشهای مجلس، هزینههای اقتصادی و اجتماعی تصادفات رانندگی حدود ۸ درصد تولید ناخالص داخلی است. بهعبارتی، هزینه تصادفات برای کشور عددی حدود ۱۵۰هزار میلیارد تومان است که میتوان این هزینه را برای بهبود وضعیت حمل و نقل در کشور هزینه کرد.
در زمان وقوع تصادف ۴۳درصد از مصدومین را افراد راننده وسیله نقلیه، ۲۱درصد عابر پیاده و ۳۶درصد سرنشین یا ترک وسیله نقلیه بودهاند.
از مجموع تلفات رانندگی حدود ۲۱درصد عابرپیاده و ۲۴درصد موتورسیکلت سوار بودهاند. طبق همین بررسیها حدود ۷۲درصد از تلفات را مردان و ۲۸درصد نیز زنان هستند.
تعداد سفرها در ایام نوروزی سالانه حدود ۱۰درصد افزایش مییابد و میزان تصادفات نیز تقریبا متناسب با همین میزان تغییر میکند. استانهای فارس، تهران و اصفهان به ترتیب بیشترین میزان تلفات را در این میان داشتهاند. تعداد تلفات در سفرهای نوروزی (۲۵ اسفند تا ۲۱ فروردین) در سه بخش درون شهری، برون شهری و جاده ای تقسیم میشوند. /فارس