اجتماعی

سندروم اردک؛ اختلال این روزهای دنیای مجازی

خبرمهم: یک روانشناس گفت: احساس زشت انگاری در فضای مجازی یکی از عمده دلایل به وجود آمدن "سندروم اردک" است که افراد تلاش می‌کنند ظاهری آراسته در این فضا از خود نشان دهند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،   این روانشناس در رابطه با اختلال “سندروم اردک” در دنیای مدرنیته امروز اظهار کرد: افراد در گذشته صرفا توسط اطرافیان خود مورد قضاوت قرار می‌گرفتند، اما امروزه به دلیل پیشرفت و گسترش تکنولوژی ممکن است در سراسر دنیای دیجیتالی قضاوت شوند.

وی افزود: گاهی افراد به خاطر حجم زیادی از قضاوت‌های منفی, احساس ارزشمندی نمی‌کنند تا جایی که اعتماد به خود را از دست می‌دهند و با کوچکترین قضاوتی هراسان و نگران می‌شوند.

وی در رابطه با احساس زشت انگاری در برخی از افراد بیان کرد: برخی از افراد در دنیای دیجیتالی امروز به طور مداوم احساس زشت انگاری می‌کنند، به طوری که برای برطرف شدن این مشکل همیشه تلاشی مذبوحانه دارند تا مورد پسند دیگران قرار گیرند، از این رو در فضای مجازی تصاویری آراسته, زیبا, شاد و خوشبخت از خود به نمایش می‌گذارند؛ این در حالی است که این افراد در دنیای واقعی با مشکلات و کمبودهای زیادی روبرو هستند.

این روانشناس تصریح کرد: پس از بررسی پست‌های مجازی چند دانشجو که خودکشی کرده بودند, اصطلاح “سندروم اردک” توسط پژوهشگران دانشگاه استنفورد ابداع شد که مرتبط با این واقعیت است که اگر به شنا کردن اردک در آب توجه شود تنها قسمتی از بدن او را می‌بینیم که به آرامی روی آب در حال حرکت است و متوجه تلاش‌های او برای تکان دادن پاهایش نمی‌شویم.

او گفت: سندروم اردک, یک مشکل عاطفی در میان جوانان و دانشجویان است که تلاش می‌کنند در ظاهر آرام به نظر برسند و شادی و آرامش خود را در فضای مجازی به نمایش بگذارند، اما واقعیت این است که در درون خود اقیانوسی طوفانی دارند.

وی در خصوص دلایل به وجود آمدن “سندروم اردک” ادامه داد: سندروم اصطلاحی است که به یک بیماری یا اختلال اشاره می‌کند که بیش از یک نشانه مشخص دارد و می‌تواند بر اثر عوامل ژنتیکی و یا بسیاری از دلایل دیگری به وجود آید که از جمله سندروم‌ها می‌توان به “سندروم اردک” اشاره کرد که افسردگی‌های زیر لایه‌ای, اضطراب, عزت نفس و اعتماد به نفس پایین, بدریخت انگاری, تصویر بدنی منفی, توجه بیش از حد به قضاوت دیگران, احساس یأس و ناامیدی, تشویق فرد به رقابت بیشتر, کمال گرایی بیش از حد, فشار اجتماعی و مواردی از این دست از جمله دلایل به وجود آمدن این سندروم هستند.

این روانشناس با تأکید بر جدی گرفتن اختلال “سندروم اردک” افزود: افرادی که دچار اختلال “سندروم اردک” هستند حتما باید مورد ارزیابی کامل پزشکی و روانشناختی قرار گیرند تا تحت درمان صحیح و دقیق متخصصان حوزه روانشناسی باشند و هر چه زودتر مشکل آن‌ها برطرف شود./yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا