کرونا باعث تغییراتی در باورها و انگارههای مردم نسبت به حکومتها شده است
خبرمهم: یک کارشناس مسائل بین الملل، با اشاره به اثرات شیوع ویروس کرونا بر مناسبات نظام بین الملل در عرصههای مختلف گفت: این ویروس بر اقتصاد جهان تاثیر بسیار منفی گذاشته است و باعث خواهد شد که اقتصاد دنیا با رکود جدیدی که نسبتا عمیق خواهد بود، مواجه شود.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، وی،در مورد اثرات شیوع ویروس کرونا بر جهان اظهار کرد: تاثیرات این ویروس در سطح جهانی تقریباً بیسابقه است چنان که در حال حاضر مردم حدود ۲۰۰ کشور به این ویروس مبتلا شده اند و این ویروس باعث شده میلیونها نفر در سطح جهان از فعالیت روزمره خود دست کشیده و خود را در خانه هایشان قرنطینه کنند.
این دیپلمات پیشین کشورمان، با اشاره به برخی تاثیرات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شیوع این ویروس در عرصه جهانی افزود: این موضوع برروی برخی از انگارهها و باورهای ذهنی مردم در کشورهای مختلف تاثیر داشته است گرچه بعضی نیز در این میان تلاش کردند که باورهای دینی مردم را مورد هجمه قرار دهند.
او همچنین با بیان اینکه در جریان شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف، شبکههای اجتماعی باعث شدند که ارتباطات اجتماعی مردم در نقاط مختلف دنیا با یکدیگر همچنان حفظ شود در حالی که مرزهای کشورها بر روی یکدیگر بسته شده بود، تصریح کرد: شبکههای اجتماعی این زمینه را فراهم کردند که مردم در کوتاهترین زمان ممکن از وضعیت دیگر کشورها و اثراتی که این ویروس بر آنها داشته است، اطلاع پیدا کنند.
وی ادامه داد: تاثیرات این ویروس بر اقتصاد جهان «اظهر من الشمس» است و در حال حاضر یکی از دغدغه های مهم سران کشورها، تبعات این ویروس بر روی اقتصاد کشورشان است.
او گفت: با توجه به شرایط به وجود آمده بسیاری از بنگاههای تولیدی و خدماتی دچار مشکل شده اند، میزان مصرف کالا کاهش پیدا کرده است، بر تعداد بیکاران جهان افزوده شده و گردش مالی در عرصه جهانی کمتر شده است. به نظر می رسد که در پی شیوع این ویروس، اقتصاد دنیا با رکود نسبتاً عمیق و زیانهای انباشتهای مواجه و نوع روابط اقتصادی حاکم در دنیا نیز تحت تاثیر این موضوع دچار تغییراتی شود.
این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه این ویروس همچنین در تغییر شیوه زندگی انسانها از جمله در میزان مصرف کالا و آزادیهای اجتماعی آنها تاثیرگذار بوده است، تصریح کرد: در بعد سیاسی نیز این ویروس باعث ایجاد تغییراتی در باورها و انگارههای مردم نسبت به حکومتها شده است.
وی خاطرنشان کرد: کشورهایی که در این زمینه پنهان کاری کردند و در ارتباط با تبعات این ویروس و تلفات ناشی از آن با مردم خود و کشورهای جهان صادق نبودند، سرمایه اجتماعی شان کاهش پیدا کرد، ولی آنهایی که صادقانه با مردم در این زمینه برخورد کردند، سرمایه اجتماعی شان افزایش یافت./ایسنا