به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در این تحقیقات اطلاعات دو هزار و ۱۶۰ کارمند تمام وقت در کره جنوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و میزان ابتلای این افراد به کمکاری تیرویید با انجام آزمایش خون اندازهگیری شد.
بر اساس این تحقیقات به ازای هر ۱۰ ساعت افزایش در مدت زمان کار هفتگی، میتوان میزان متناسبی از افزایش موارد ابتلا به کمکاری تیرویید را شناسایی کرد.
با وجود این که میزان شیوع کمکاری تیرویید در بین زنان بیش از مردان است، محققان دریافتند افزایش ساعات کاری صرفنظر از جنسیت و جایگاه اجتماعی داوطلبان، به یک میزان موجب افزایش ریسک ابتلا به این بیماری میشود.
تیرویید غدهای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T۳ و T۴ است. هورمون های ترشح شده توسط تیرویید همراه جریان خون در سراسر بدن حرکت کرده و وظایف مهمی چون سوخت و ساز بدن را کنترل میکنند. این هورمونها بر عملکرد تمام اعضای بدن از جمله قلب، مغز، عضلات و پوست تاثیر میگذارند. متابولیسم (سوخت و ساز) نقش موثری در دمای بدن، ضربان قلب و نحوه سوزاندن کالری دارد.
اگر میزان هورمون تیرویید کافی نباشد، بدن انرژی کمتری تولید میکند و به اصطلاح سوخت و ساز بدن تنبل میشود.
مهمترین علت کم کاری تیرویید، التهاب این غده است که تیروئیدیت هاشیموتو نام دارد. در این حالت، بدن پادتنهایی تولید میکند که به غده تیرویید حمله میکنند و آن را مختل میکنند. این عارضه میتواند ناشی از یک عفونت ویروسی باشد. برخی دیگر از علل کم کاری تیرویید عبارت است از رادیوتراپی در ناحیه سر و گردن که برای درمان سرطان استفاده میشود.
استفاده از برخی داروهای درمان بیماریهای قلبی، بیماریهای روحی و سرطان سبب کم کاری تیرویید میشود. شایع ترین داروهای موثر در هورمون تیرویید، آمیودارون، لیتیوم، اینترفرون آلفا و اینترلوکین ۲ هستند.
جراحی تیرویید و برداشتن غده تیرویید
درمان ید رادیو اکتیو که معمولا برای درمان پرکاری تیرویید استفاده میشود.
کمبود ید در رژیم غذایی یکی از مهمترین دلایل کم کاری تیرویید است. صدف، ماهی های آب شور، تخم مرغ، محصولات لبنی و جلبک دریایی مهمترین منابع ید هستند.
برخی زنان هنگام بارداری دچار کم کاری تیرویید میشوند و پس از تولد فرزند به حالت عادی باز میگردند.
مشکلات تیرویید در هنگام تولد
آسیب یا اختلال غده هیپوفیز
اختلال در هیپوتالاموس
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of the Endocrine Society منتشر شده است./خبرآنلاین