به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری،دنی عنان که به شیراز سفر کرده است، این سخنان را سهشنبه در دیدار با عنایت الله رحیمی استاندار فارس بیان کرد.
سفیر دانمارک در تهران گفت: بخشی از تجارت دوجانبه ایران و دانمارک در پی وجود تحریمها آسیب دیده است اما این وضعیت باعث نخواهد شد که تجارت و مرادوات دوجانبه متوقف شود.
این دیپلمات اروپایی با بیان این که تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا و همینطور کشور دانمارک حمایت نمیشود گفت: با این وجود، این موضوع بر ارتباطات اروپا و همچنین دانمارک با ایران تاثیر منفی گذاشته و باعث کاهش صادرات شده است.
وی با بیان اینکه قبل از اعمال تحریم های جدید ترامپ، مراودات تجاری دو کشور به بیشترین حد ممکن رسیده بود، گفت: با وجود تحریمها، دانمارک تصمیم دارد که ارتباط خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهد.
عنان در این زمینه به همکاریهای مشترک در حوزه تولید دارو اشاره کرد و گفت: با وجود این که برخی شرکتهای دانمارکی برخلاف خواست خود تصمیم به ترک ایران گرفتهاند اما بعضی شرکتها مانند بزرگترین شرکت داروسازی دانمارک تصمیم به ماندن در ایران گرفتهاند.
سفیر دانمارک در ایران با اشاره به برنامه شرکت داروسازی این کشور برای تولید دارو در کارخانهای در کرج گفت: این شرکت، انسولین تزریقی در ایران تولید خواهد کرد که در فاز اول محصولات خود را در داخل ایران توزیع می کند و در مراحل بعدی تولیدات خود را به کشورهای همسایه ایران و منطقه صادر خواهد کرد.
مشارکت دانمارک در راهاندازی اتوبوس دیابت در شیراز
عنان با اشاره به سفر نماینده شرکت داروسازی دانمارک به شیراز اظهار داشت: این شرکت با شرکت های دارویی استان فارس نیز همکاری دارد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز بزودی اتوبوس دیابت در این شهر با کمک طرف های دانمارکی راه اندازی خواهد شد.
این دیپلمات اروپایی گفت: هدف از ایجاد این اتوبوس این است که این فرصت به افراد مبتلا به فشار یا قند خون هستند داده شود تا همیشه بدن خود را چک و بیماری را کنترل کنند.
تنش به نفع هیچ کشوری نیست
سفیر دانمارک در تهران در ادامه با اشاره به سفر ۱۴ بهمنماه مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گفت: اتحادیه اروپا خواهان کاهش تنش در منطقه خاورمیانه است زیرا هیچ کشوری از افزایش تنش، نفع نمیبرد.
وی اظهار داشت: روابط کاری اروپا با ایران گسترده است و بر همین اساس جوسپ بورل نماینده اتحادیه اروپا به ایران سفر کرد تا زمینههای کاهش تنش در منطقه فراهم شود.
به گزارش ایرنا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای نخستین بار در این مسند، صبح دیروز(دوشنبه ۱۴ بهمنماه) در صدر هیاتی به تهران سفر کرده بود، در دو نوبت با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درخصوص برجام، مناسبات دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کرد.
او همچنین با حسن روحانی رئیس جمهوری و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت وگو کرد.
ظرفیتهای همکاری دوجانبه در استان فارس
عنان در بخش دیگری از این دیدار با یادآوری خاطراتی از نخستین سفر خود به استان فارس در ۲۰ سال قبل و نیز سفرهای بعدی به شیراز، از توسعه ارتباطات مردم این استان با مردم دانمارک استقبال کرد و گفت: از سالها پیش با پیشینه تاریخی و فرهنگی استان فارس آشنایی دارم.
وی افزود: امروز و قبل از این دیدار با شهردار شیراز و اعضاء اتاق بازرگانی فارس نیز دیدارهایی داشتم که طی آن زمینه های مشترک گسترش همکاری های دانمارک با شیراز و استان فارس به ویژه در حوزه بازرگانی و افزایش مراودات فرهنگی بررسی شد.
سفیر دانمارک در ایران ادامه داد: در شیراز و استان فارس ظرفیت های زیادی در خصوص اقتصادی و تجاری وجود دارد که می توان روی آن متمرکز شد.
عنان از توسعه همکاری با استان فارس استقبال کرد و گفت: دوستی بین ملت ها همیشه پایدار می ماند با وجودی که دولت ها با رای مردم می آیند و با رای دوباره مردم کنار می روند.
این دپپلمات اروپایی اظهار داشت: برای کشور کوچکی مانند دانمارک که استان فارس دو و نیم برابر آن وسعت دارد مهم است که بتواند مراودات بین المللی خود را در چارچوب سازمان ملل توسعه دهد.
وی به وجود زمینه های همکاریهای بسیار در حوزه فعالیت های اقتصادی بین دانمارک و فارس اشاره کرد و گفت: استان فارس در حوزه توریسم و گردشگری، کشاورزی،مواد غذایی و پتروشیمی از ظرفیت های غنی برخوردار است که کشور دانمارک تمایل به گسترش تبادلات در این حوزهها با فارس دارد.
نگاه ویژه دانمارک به گردشگری فارس
سفیر دانمارک در ایران تاکید کرد: در حوزه توریسم و گردشگری فارس و شیراز در صدر برنامه توسعه مراودات گردشگری کشور دانمارک قرار دارد زیرا این استان با برخورداری از ظرفیتها و مشاهیری همچون سعدی، حافظ، پاسارگاد و تختجمشید مقصد مهمی برای گردشگران دانمارکی خواهد بود.
وی با بیان اینکه چندین بار از تخت جمشید بازدید کرده است، گفت: همیشه از دیدن این اثر کهن و ارزشمند جهانی به وجد آمدهام.
عنان همچنین از استقبال کشورش برای توسعه مراودات در حوزه دانشگاهی،اقتصادی، سرمایه گذاری، پیشگیری از بیماریها، توربین های بادی، تامین انرزی های تجدیدپذیر و …. سخن گفت./ایسنا