اقتصادی

صعود آرام در بازار ارز و سکه

خبرهای فوری: در سومین روز هفته، دلار دومین افزایش متوالی را تجربه کرد، ولی همچنان زیر مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی باقی ماند. روز دوشنبه، نوسانات دلار تقریبا در یک بازه ۱۰۰ تومانی و در دامنه ۱۳ هزار و ۳۷۰ تا ۱۳ هزار و ۴۷۰ تومان صورت گرفت.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، در سومین روز هفته، دلار دومین افزایش متوالی را تجربه کرد، ولی همچنان زیر مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی باقی ماند. روز دوشنبه، نوسانات دلار تقریبا در یک بازه ۱۰۰ تومانی و در دامنه ۱۳ هزار و ۳۷۰ تا ۱۳ هزار و ۴۷۰ تومان صورت گرفت. در نهایت در انتهای روز، شاخص ارزی روی عدد ۱۳ هزار و ۴۳۰ تومان به کار خود پایان داد که ۳۰ تومان بالاتر از روز دوم هفته بود. این دومین افزایش متوالی دلار بود، ولی از آنجا که مجموع این دو رشد به بالای ۱۰۰ تومان هم نمی‌رسید، چندان زمینه‌ساز ایجاد رفتار هیجانی در بازار نشد.

 در بازار موازی، سکه دیروز توانست در مقطعی از کانال ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عبور کند، هر چند در انتهای روز در معاملات عمده عنوان می‌شد که با قیمت ۴ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسید. این قیمت هم ۲۰ هزار تومان بالاتر از روز دوم هفته بود؛ به گفته فعالان، انتظارات افزایشی در بازار سکه در روزهای اخیر فعال‌تر از بازار دلار بوده است و پس از ساعت ۴ بعدازظهر گفته می‌شد که قیمت سکه در حوالی یا بالاتر از کانال ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار گرفته است. رشد بهای سکه در شرایطی صورت گرفت که دیروز تا ساعت ۵ بعدازظهر طلا در بازارهای جهانی نوسان افزایشی نداشت و به سمت محدوده هزار و ۵۵۰ دلار میل کرده بود.

نگاه معامله‌گران فنی به نوسان دلار

به گفته فعالان معامله‌گران افزایشی بازار در انتظار شکسته شدن سطح مقاومتی ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی هستند. در واقع درست است که قیمت دلار دو روز پیاپی افزایش را به ثبت رسانده و در برابر پایین رفتن از مرز ۱۳ هزار تومانی مورد حمایت قرار گرفت، ولی اینکه قدرت شکست مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی را از خود نشان نداده است، به خودی خود کمی خریداران را دچار احتیاط می‌کند. در این میان، شماری از معامله‌گران فنی باور دارند، سقف فعلی بازار همین سطح ۱۳هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود و انتظار دارند با نزدیک شدن به این سطح، فروش‌ها افزایش پیدا کند. کف قیمت را نیز بر اساس اتفاقات اخیر محدوده ۱۳ هزار تومانی در نظر می‌گیرند. از نگاه آنها بازار برای افت بیشتر نیاز دارد که مرز ۱۳ هزار تومانی را با قدرت بشکند.

دسته‌ای که در بازار انتظار ورود سریع دلار به کانال ۱۲ هزار تومانی را داشتند، در روزهای اخیر کمی کمتر فعال به نظر می‌رسند. از نظر آنها، تا شرایط به یک ثبات پایدار نرسد، افت قیمت دلار به‌صورت سریع دشوار خواهد بود. یکی از فعالان عنوان می‌کرد، سطح عرضه صرافی‌ها در روزهای اخیر مناسب بوده است و اینکه قیمت در این شرایط افت مشهودی را به ثبت نمی‌رساند، نشان می‌دهد که مقداری تقاضای جدید وارد بازار شده است. از نظر آنها این تقاضا بنیادی نیست و تحت شرایط خبری وارد بازار شده است.

در این بین، عده‌ای از فعالان به اثرگذاری اخبار و وضعیت عمومی در بازار باور ندارند و معتقدند نوسانات روزهای اخیر بازار طبیعی بوده است. به گفته آنها اینکه میزان تغییرات قیمت نسبت به هفته گذشته بسیار پایین‌تر آمده است، نشانه‌ای از آن است که وضعیت بازار ارز به حالت طبیعی برگشته است؛ جالب آنکه در مقابل دیدگاه این عده نیز مخالفانی وجود دارد. به‌عنوان مثال، دسته‌ای از معامله‌گران عنوان می‌کنند، پس از نوسانات شدید اواسط دی‌ماه طبیعی بود که بازار وارد یک مرحله استراحت شود. باید دید از این پس حرکت قیمت دلار به چه صورت خواهد بود و نوسان‌گیران نیز در پی مشخص شدن جهت بازار هستند. در این میان، عده‌ای نیز به‌طور مرتب عنوان می‌کنند که تقاضا بار دیگر به بازار سهام بازگشته است و از همین سو میزان خریدها در بازار ارز کاهش پیدا کرده است. تناقض‌های زیادی در نگاه به بازار وجود دارد، ولی آنچه مسلم است خبری از هیجان‌های هفته گذشته در بازار ارز نیست. در این میان، برخی از صرافی‌ها نیز به نقش صادرکنندگان در مدیریت نوسانات قیمتی اشاره می‌کنند.

علائم ثبات ارزی

رئیس شورای عالی کانون صرافان معتقد است که مدیریت مناسب بازار ارز و اعتماد مردم به تهیه ارز مورد نیاز خود از مهم‌ترین علائم ثبات بازار ارز بوده است. به گزارش «ایسنا» کامران سلطانی‌زاده، درباره ایستادگی قیمت‌ها در بازار ارز با بیان اینکه ما هم خودمان خیال‌مان راحت بود، اظهار کرد: تصمیماتی که به‌صورت زنجیر‌‌وار گرفته شد، سبب شد بازار ارز در مقابل این‌گونه اتفاقات مقاومت بیشتری داشته باشد. همانطور که در تنش‌های قبلی نیز شاهد تغییر قابل توجه قیمت دلار نبودیم.

وی افزود: پاسخی که ایران به جنایت آمریکا داد، کار بزرگی بود و با وجود اینکه مراجعه به صرافی‌ها توسط مردم بیشتر شده، بازار ارز آرام است و تغییر قابل توجهی در قیمت‌ها دیده نمی‌شود. رئیس شورای عالی کانون صرافان دلیل این موضوع را مدیریت خرید ارز توسط مردم دانست و گفت: در حال حاضر هر کسی برای خودش خرید می‌کند و شاهد سفته‌بازی و قاچاق ارز نیستیم و همین امر سبب شده ثبات نسبی در بازار حاکم باشد. سلطانی‌زاده با تاکید بر اینکه بانک مرکزی عملا دخالتی در بازار ارز ندارد، تصریح کرد: ارزی که به بازار می‌آید، ارز بازگشتی صادرکنندگان است و ارز از این طریق به بازار تزریق‌ شده است.

وی افزود: آمارهایی که بانک مرکزی از صادرات ارزی می‌دهد، دقیقا در بازار مشهود است.

به گفته رئیس شورای عالی کانون صرافان، اگر ارز از طریق سامانه نیما وارد چرخه رسمی بازار شده، یعنی مدیریت درست بوده و نیازی به ورود بانک مرکزی نیست. سلطانی‌زاده خاطرنشان کرد: به این ترتیب، همان ارزی که در بازار به‌صورت موجود، توسط صرافی‌ها خریداری می‌شود، به بازار برمی‌گردد و می‌توان گفت که این چرخه سالم است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد سفته‌بازی و جمع‌آوری و خروج ارز نیستیم، اظهار کرد: با این حوادثی که در چند روز اخیر داشتیم، شاهد جهش ارزی نبودیم؛ بنابراین بازار ارز بازار آرامی است و تنش‌هایی که بوده نتوانسته بازار را به‌هم بزند. این در حالی است که در چند روز اخیر مردم هم متقاضی خرید ارز بوده‌اند. سلطانی‌زاده معتقد است که اعتماد در مردم مبنی بر اینکه هر زمانی بخواهند می‌توانند ارز خود را تهیه کنند، مهم‌ترین عامل ثبات ارزی بوده است.

پیش‌تر رئیس کل بانک مرکزی در صحبت با صرافی‌ها به علائم ثبات ساز در بازار اشاره کرده بود. /دنیای اقتصاد

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا