اجتماعیسلامت

همه فواید چرت نیم‌روزی برای قلب و مغز

خبرهای فوری: محققان به بررسی ارتباط بین دفعات چرت زدن و مدت متوسط چرت زدن و خطر بروز حوادث کشنده و غیر کشنده بیماری قلبی عروقی مانند حمله قلبی ، سکته مغزی یا نارسایی قلبی پرداختند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، خبری خوب برای طرفداران خواب نیم‌روز: یک مطالعه جدید نشان داده است که چرت زدن روزانه یک یا دوبار در هفته می‌تواند خطر حملات قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.

محققان بیمارستان دانشگاه لوزان سوئیس ارتباط بین دفعات چرت زدن و مدت زمان و خطر عوارض کشنده و غیر کشنده بیماری قلبی عروقی را بررسی کردند.

آنها یک گروه ۳،۴۶۲ نفره در سنین ۳۵ تا ۷۵ ساله را برای بیش از پنج سال زیر نظر گرفتند و دریافتند که افرادی که در گاه به گاه و یک یا دو بار در هفته، به مدت پنج دقیقه تا یک ساعت چرت می‌زنند، ۴۸ درصد کمتر از کسانی‌که چرت نمی‌زنند، دچار سکته قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی می‌شوند.

به گفته این محققان افرادی که هفته ای یک یا دو بار چرت می‌زنند ، کمتر در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند و این موضوع هیچ ارتباطی با مدت طولانی‌تر چرت زدن یا تعدد آن در طول یک هفته ندارد.

به گفته محققان قبلا گزارش شده است که الگوهای خواب با طیف وسیعی از شرایط پزشکی ارتباط دارند.

نوید ستار، استاد طب متابولیک در دانشگاه گلاسگو  نیز در این رابطه اظهار داشت: در حالی که این مطالعه تا حدودی جالب بود، اما به نظر می‌رسد کسانی که هفته‌ای یک یا دو بار چرت می‌زنند ، دارای شیوه زندگی سالم‌تر یا سازمان یافته‌ای هستند، اما ممکن است کسانی‌که روزانه چرت می‌زنند بیشتر بیمار شوند. به این معنی است که به طور کلی چرت زدن روزانه و دائمی می‌تواند نشان دهنده سبک زندگی ناسالم باشد و ریسک بیماری‌ها را افزایش بدهد.

وی افزود: من فکر نمی کنم کسی بتواند از این کار نتیجه بگیرد، آیا چرت زدن عمدی در یک یا دو روز در هفته می‌تواند، سلامت قلب را بهبود ببخشد یا نه؛ بنابراین هیچ کس نباید از این مسئله استفاده کند که چرت زدن راهی برای کاهش خطر حمله قلبی است.

در حال حاضر، به مراتب بهتر است برای حفظ سلامتی از خواب شبانه کافی و خوب، توصیه‌های معمول و رژیم‌های سالم و سطح فعالیت مناسب بدنی، بهره بگیریم. /خبرآنلاین

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا