استانیخراسانقممازندرانورزشی

۶ مستطیل سبز در دایره نواقص

خبرهای فوری: ورزشگاه‌هایی که شروع لیگ برتر نوزدهم منوط به رفع مشکلات آنهاست

به گزارش بخش ورزشی سایت خبرهای فوری، این روزها تعدادی از ورزشگاه‌ها به چالش اصلی فوتبال باشگاهی ایران تبدیل شده‌اند. تأکید AFC بر تجهیز ورزشگاه‌های میزبان مسابقات لیگ برتر به گیت‌های ورودی و خروجی، شماره‌گذاری صندلی‌ها، دوربین مداربسته و بلیت فروشی اینترنتی موجب شد تا آغاز لیگ نوزدهم برتر به تعویق بیفتد و هنوز زمانی برای شروع آن اعلام نشده است. در این میان، فتاحی مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ تأکید کرد درصورت رفع مشکلات ۶ ورزشگاه، بازی‌ها را آغاز می‌کنند. طبق اعلام مسئولان ۶ ورزشگاه ثامن مشهد، شهید وطنی قائمشهر، امام علی(ع) سیرجان، شهید تختی جم، شهید مهدوی بوشهر و شهیدبهنام محمدی مسجدسلیمان شرایط برگزاری مسابقات لیگ برتر را ندارند. به همین دلیل فدراسیون فوتبال فرصتی در اختیار تیم‌های شهر خودرو مشهد، نساجی مازندران، پارس جنوبی جم، شاهین شهرداری بوشهر، گل گهر سیرجان و نفت مسجدسلیمان قرار داد تا این ۶ تیم محل برگزاری بازی‌های خود را تجهیز کنند. به همین منظور خبرنگار «ایران» برای اطلاع از آخرین شرایط این ورزشگاه‌ها با مسئولان استان‌های مربوطه گفت‌وگویی انجام داد. البته حیدر بهاروند، رئیس سازمان لیگ فوتبال ایران دیروز اعلام کرد سه‌شنبه ۱۵ مرداد   قرعه‌کشی فصل نوزدهم لیگ برتر در مشهد برگزار خواهد شد.

امام رضا(ع) به جای ثامن، میزبان شهر خودرو  مشهد

ورزشگاه ثامن مشهد سال ۱۳۸۳ با گنجایش ۳۵ هزار نفر تأسیس شد که یکی از مشکلات اصلی این ورزشگاه دور بودن از شهر است و در هیچ کدام از شهرهای ایران تا این حد ورزشگاه دور از شهر ساخته نشده است. ایراد اصلی این ورزشگاه نصب گیت، دوربین، صندلی و شماره گذاری و علاوه بر اینها چمن ورزشگاه بود. محسن حیدری، دبیر و سخنگوی هیأت فوتبال استان خراسان رضوی درخصوص وضعیت این ورزشگاه و آخرین شرایط میزبانی پدیده بیان داشت: «چمن ورزشگاه ثامن در حال ترمیم است و به جز ترمیم چمن هیچ کاری در این ورزشگاه انجام نشده است. ثامن تا ۵ ماه آینده قابل استفاده نیست و طبق اعلام اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی، ورزشگاه امام رضا(ع) جایگزین ثامن خواهد شد. البته ورزشگاه امام رضا(ع) هم برای میزبانی از شهر خودرو ایراداتی دارد که طبق قراردادی که بین باشگاه شهر خودرو و آستان قدس رضوی منعقد شده، این ایرادات درحال برطرف شدن است. عمده‌ترین ایراد این ورزشگاه گیت‌های ورودی و خروجی است که آستان قدس رضوی در حال پیگیری و تهیه آنهاست. ایرادات جزئی دیگر هم شامل نصب دوربین در برخی نقاط و راه‌اندازی اتاق کنترل است که این موضوع هم در حال تجهیز است. ورزشگاه امام رضا (ع) تازه تأسیس است و صندلی دارد و کار شماره‌گذاری صندلی‌ها هم در حال انجام است. این ورزشگاه با نصب گیت‌ها بزودی آماده برگزاری مسابقات می‌شود.» حیدری در پایان آمار جالبی در اختیار خبرنگار «ایران» قرار داد: «آستان قدس رضوی سال گذشته برای هر بازی ۳۰ میلیون تومان اجاره از باشگاه شهر خودرو می‌گرفت. این رقم امسال به ۱۲۰ میلیون تومان برای هر بازی افزایش یافته، البته باشگاه شهر خودرو درحال چانه زدن است و نمی‌دانم در نهایت با چه مبلغی توافق بین طرفین صورت گیرد.»

اراده‌ای برای رفع ایرادات ورزشگاه نفت مسجد سلیمان وجود ندارد

ورزشگاه شهیدبهنام محمدی در سال ۱۲۸۸ در شهر مسجدسلیمان تأسیس شد و در سال ۱۳۹۳ و پس از صعود تیم نفت مسجدسلیمان به لیگ برتر بازسازی شد. در واقع این ورزشگاه اولین ورزشگاه مدرن در ایران است. ایرادات این ورزشگاه نصب گیت، دوربین، صندلی و شماره‌گذاری و ایرادات ساختاری دیگری است که به نظر می‌رسد به لیگ برتر نوزدهم نمی‌رسد. عبدالکاظم طالقانی، رئیس هیأت فوتبال استان خوزستان درخصوص شرایط این ورزشگاه گفت: «مسئولان تیم می‌گویند که ما قراردادهایی بسته‌ایم اما هیچ کاری تاکنون برای تجهیز ورزشگاه مسجدسلیمان صورت نگرفته است. در صورت صحت صحبت‌های مسئولان نفت مسجدسلیمان، ورزشگاه بهنام محمدی می‌تواند بسرعت آماده شود و کار شماره‌گذاری صندلی‌ها و گیت‌های ورودی انجام شود. در حال حاضر خبری از نصب گیت‌های ورودی و خروجی نیست و کاری برای گیت‌ها نکردند. مسئولان نفت مسجد سلیمان باید در این زمان الزامات را انجام دهند اما به نظر می‌رسد که این ورزشگاه به لیگ برتر نخواهد رسید و احتمالاً ورزشگاه غدیر جایگزین خواهد شد. همتی برای رفع ایرادات از سوی مسئولان نفت مسجد سلیمان وجود ندارد و در صورت عدم رفع این ایرادات نفتی‌ها مسابقات لیگ را بدون حضور تماشاگر برگزار خواهند کرد. البته در بحث نصب دوربین‌ها مسئولان باشگاه می‌گویند ما پولی برای هزینه کردن در این زمینه نداریم.»

شروع لیگ؛ احتمالاً اوایل شهریور

عبدالکاظم طالقانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال درخصوص حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، زمان دقیق برگزاری و صحبت‌های محمدرضا داورزنی، معاون وزیر ورزش در خصوص برگزاری لیگ در تاریخ ۲۳ مردادماه صحبت کرد. او درخصوص سؤال «ایران» مبنی بر اینکه بالاخره چه زمانی لیگ نوزدهم شروع می‌شود؟ چنین پاسخ داد: «در صورت آماده‌سازی نیمی از ورزشگاه‌های دارای ایراد و نقص، قرعه‌کشی لیگ انجام خواهد شد. مسابقات زیر نظر سازمان لیگ است و داورزنی که نمی‌تواند تاریخ برگزاری لیگ را اعلام کند! مسئولان تیم‌هایی که ورزشگاه‌های‌شان ایراد دارد اعلام کردند که تا ۲ هفته ایرادات را برطرف می‌کنند. احتمالاً لیگ برتر اواخر ماه جاری قرعه کشی می‌شود و مسابقات از اوایل شهریور آغاز می‌شود. درخصوص حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، ما تابع سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی هستیم.»

ورزشگاه شیک و مدرن شده سیرجان

ورزشگاه امام علی (ع) سیرجان در ابتدا با ظرفیت ۵ هزار نفر افتتاح و سال ۹۰ به بهره‌برداری رسید. در ابتدا این ورزشگاه تنها زمین فوتبال بود و سکوهایی در اطرافش وجود نداشت اما به مرور زمان سکوها ساخته شد و هم اکنون در اختیار تیم گل‌گهر سیرجان قرار دارد. ایرادات این ورزشگاه نصب گیت، دوربین، صندلی و شماره‌گذاری، نوسازی رختکن ذخیره‌ها و جایگاه VIP است. گل‌گهر سیرجان، تیم تازه وارد لیگ برتر است که مسئولان سازمان لیگ اعلام کردند که این تیم باید یا ورزشگاه سیرجان را آماده میزبانی کند یا ورزشگاه شهید باهنر کرمان را برای میزبانی در نظر بگیرد. علی قرائی، رئیس هیأت فوتبال استان کرمان با اشاره به این موضوع که مسئولان گل‌گهر ورزشگاه امام علی سیرجان را برای حضور در لیگ برتر انتخاب کرده‌اند، بیان داشت: «کار صندلی‌گذاری این ورزشگاه انجام شد و هم اکنون ظرفیت ورزشگاه ۷ هزار و ۵۰۰ نفر است و با افتتاح فاز دوم ظرفیت ورزشگاه به ۲۵ هزار نفر خواهد رسید. علاوه بر ۳ شرطی که سازمان لیگ به ما اعلام کرد ورزشگاه امام علی (ع) در بحث رختکن‌ها و جایگاه VIP مشکلاتی داشت که این مشکلات ساختاری است و در حال برطرف شدن است. برج نوری این ورزشگاه با ارتفاع ۴۴ متر، بلندترین برج نوری ایران است. ۴۰ دوربین مدار بسته و اتاق مونیتورینگ هم راه‌اندازی شده و ۱۰ گیت در ۲ ورودی مستقر شده است.    ورزشگاه سیرجان تا ۱۰ روز دیگر کاملاً آماده خواهد شد و یک ورزشگاه شیک و مدرن در اختیار هواداران تیم گل گهر قرار خواهد گرفت.» بر اساس گفته علی قرائی، باشگاه گل‌گهر ۲۰ میلیارد تومان در ورزشگاه امام علی هزینه کرده و حق بهره‌برداری از آن را تا ۲۰ سال در اختیار دارد.‌  پس از آن به اداره وزارت ورزش و جوانان استان عودت داده خواهد شد.

۸ هزار قائمشهری در ورزشگاه شهید وطنی

ورزشگاه شهید وطنی در سال ۱۳۲۰ و پس از اشغال ایران در جنگ جهانی دوم توسط قوای اتحاد جماهیر شوروی، ابتدا تبدیل به پادگان نظامی شد و به مرور زمان روس‌ها برای انجام فعالیت‌های ورزشی سربازان خود، زمین فوتبالی در گوشه‌ای از پادگان ایجاد کردند. بعد از خروج قوای شوروی از قائمشهر این مکان با حفظ کاربری ورزشی فعالیت خود را ادامه داد و با تلاش مرحوم عباس اسفندیاری که بعدها به عنوان پدر ورزش قائمشهر نامیده شد،
گسترش یافت.
ایرادات اصلی ورزشگاه نصب گیت، دوربین، صندلی و شماره گذاری، بازسازی تأسیسات موتورخانه و نیمکت ذخیره‌ها است. رضا درویشی، رئیس هیأت فوتبال شهرستان قائمشهر در مورد میزبانی قائمشهری‌ها در این ورزشگاه گفت: «کار نصب صندلی‌ها انجام شده و گنجایش ورزشگاه شهید وطنی با نصب صندلی از ۱۵ هزار نفر به ۸ هزار نفر رسید. شماره‌گذاری صندلی‌ها همزمان با نصب گیت‌های ورودی انجام می‌شود و در یکی، دو روز آینده این ۲ مورد هم برطرف و ورزشگاه شهید وطنی کاملاً آماده برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال خواهد بود. دوربین‌های ورزشگاه هم نصب شده و تنها اتاق مونیتورینگ باقی مانده که این موضوع هم در حال انجام است. ورزشگاه شهید وطنی آماده است و تنها ایراداتی جزئی همچون تعمیر تأسیسات موتورخانه باقی مانده. گیت‌های ورودی ورزشگاه هم تهیه شده و در حال استقرار است.»

تختی آماده میزبانی از جمی‌ها، شهید مهدوی در انتظار گیت‌های ورودی

استان بوشهر امسال در لیگ برتر دو تیم پارس جنوبی و شاهین شهرداری بوشهر را دارد و مسئولان فوتبال این استان برای آماده‌سازی ورزشگاه‌های شهید تختی جم و شهید مهدوی روزهای شلوغی را پشت سر می‌گذارند. ورزشگاه شهید تختی جم با گنجایش ۱۵ هزار نفری در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد و در حال حاضر این ورزشگاه در اختیار پارس جنوبی قرار دارد. در سال ۱۳۹۶ رختکن‌ها، راهروها، سرویس‌های بهداشتی، نور و چمن ورزشگاه مورد بازسازی قرار گرفت که یکی از قسمت‌های قابل توجه این ورزشگاه رختکن مدرن و زیبایی است که در آن سال بازسازی و به بهره‌برداری رسید. ایرادات این ورزشگاه شامل نصب گیت، دوربین، صندلی و شماره‌گذاری، ترمیم چمن و برخی ایرادات کوچک دیگر است. احمد بهروزیان فر، رئیس اداره ورزش و جوانان استان بوشهر درخصوص شرایط ورزشگاه جم  گفت: «چمن ورزشگاه جم ترمیم شده است. سفارش تهیه صندلی‌های ورزشگاه هم داده شده و در حال حاضر باید این صندلی‌ها برای نصب به ورزشگاه بیایند. در صورت ورود صندلی‌ها به ورزشگاه کار نصب و شماره‌گذاری طی ۴ روز انجام می‌گیرد. ۸ هزار صندلی سفارش داده شده است. گیت‌های ورودی هم تهیه و در ورزشگاه مستقر شده است. علاوه بر این، کار نصب دوربین‌ها هم در حال انجام است و اتاق مونیتورینگ هم بزودی تجهیز خواهد شد.»
ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهید مهدوی هم که کار ساختش از سال ۸۴ آغاز و در سال ۹۶ افتتاح شد میزبان هواداران تیم شاهین شهرداری بوشهر است. بهروزیان فر در مورد این ورزشگاه بیان داشت: «رفع ایرادات ورزشگاه شهید مهدوی برعهده اداره ورزش و جوانان استان است و این اداره ورزشگاه را در اختیار تیم شهرداری قرار داده است و ماهانه ۴ میلیون تومان از تیم دریافت می‌کند. این ورزشگاه تازه تأسیس است و کار چندانی برای تجهیز آن نداریم. شماره‌گذاری صندلی‌های ورزشگاه در حال انجام است و گیت‌های ورودی هم سفارش داده شده و تا ۲۰ مرداد نصب خواهد شد. برخی ریزه کاری‌ها هم باقی مانده و در بحث تغییر ساختار رختکن‌ها کارهایی در حال انجام است. بزودی این ورزشگاه آماده و در اختیار تیم شهرداری بوشهر قرار داده می‌شود.»

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا