اجتماعیسلامت

واکسن کرونا باعث ناباروری میشود؟

حبرمهم: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که واکسن کووید-۱۹، تاثیر منفی بر باروری ندارد و موجب کاهش آن نمی‌شود.

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که واکسن کووید-۱۹، تاثیر منفی بر باروری ندارد و موجب کاهش آن نمی‌شود.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، به نقل از سایتک‌دیلی، پژوهش جدیدی که در “دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوستون”(BUSPH) انجام شده است، نشان می‌دهد که واکسن کووید-۱۹، به باروری آسیب نمی‌رساند اما مردانی که به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند، ممکن است کاهش باروری را در کوتاه مدت تجربه کنند. همچنین، این پژوهش نشان می‌دهد که واکسن کووید-۱۹ بر باروری هیچ‌ کدام از زوجین تاثیری نمی‌گذارد.

این مطالعه آینده‌نگر در مورد زوج‌هایی که تلاش می‌کردند باردار شوند، هیچ ارتباطی را میان واکسیناسیون کووید-۱۹ و باروری در زوج‌هایی که واکسن‌های فایزر، مدرنا یا جانسون اند جانسون را دریافت کرده بودند، نشان نداد. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که ابتلای مردان به کووید-۱۹ ممکن است باروری را به طور موقت کاهش دهد.

دکتر “آملیا وسلینک”(Amelia Wesselink)، دانشیار حوزه همه‌گیرشناسی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوستون و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: بسیاری از افرادی که در سنین باروری قرار دارند، نگرانی خود در مورد باروری را دلیلی برای واکسینه نشدن ذکر کرده‌اند.

وسلینک و همکارانش، داده‌های نظرسنجی در مورد واکسیناسیون کووید-۱۹ و باروری را که از شرکت‌کنندگان زن و مرد به صورت آنلاین به دست آمده بود، تجزیه و تحلیل کردند. در این پژوهش که با بودجه “مؤسسه ملی سلامت”(NIH) در حال انجام شدن است، زنان از قبل بارداری تا شش ماه پس از زایمان مورد بررسی قرار می‌گیرند. شرکت‌کنندگان که ۲۱۲۶ زن در آمریکا و کانادا بودند، اطلاعاتی را در مورد جمعیت‌شناختی، سبک زندگی، عوامل پزشکی و ویژگی‌های شریک زندگی خود از دسامبر ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ ارائه کردند و شرایط آنها تا نوامبر ۲۰۲۱ پیگیری شد.

پژوهشگران، احتمال لقاح در هر چرخه قاعدگی را با استفاده از تاریخ‌های گزارش‌شده آخرین دوره قاعدگی شرکت‌کنندگان، طول چرخه قاعدگی معمولی و وضعیت بارداری محاسبه کردند. میزان باروری در میان شرکت‌کنندگان زن که حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده‌ بودند، تقریبا با میزان باروری شرکت‌کنندگان زن واکسینه‌نشده یکسان بود.

همچنین، قابلیت باروری برای مردانی که حداقل یک دوز از واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده بودند، در مقایسه با شرکت‌کنندگان مرد واکسینه‌ نشده، مشابه بود. بررسی بیشتر در مورد تعداد دوز واکسن، نام تجاری واکسن، سابقه ناباروری، شغل و منطقه جغرافیایی نیز هیچ نمونه‌ای از تأثیر واکسن بر باروری را نشان نداد.

اگرچه ابتلا به کووید-۱۹، ارتباط قوی با باروری نداشت اما میزان باروری در مردانی که آزمایش کووید-۱۹ آنها طی ۶۰ روز پس از یک چرخه معین مثبت بود، در مقایسه با مردانی که آزمایش آنها هرگز مثبت نشد، کاهش یافته بود. این داده‌ها از پژوهش‌های پیشین که ابتلای مردان به کووید-۱۹ را با کیفیت ضعیف اسپرم و سایر اختلالات تولید مثل مرتبط می‌دانستند، پشتیبانی می‌کنند.

دکتر “لورن وایز”(Lauren Wise)، استاد همه‌گیرشناسی دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوستون و از پژوهشگران این پروژه گفت: این داده‌ها، شواهد اطمینان‌بخشی را ارائه می‌کنند که نشان می‌دهند واکسیناسیون کووید-۱۹ در هر یک از زوجین، بر باروری آنها تأثیری نمی‌گذارد. طرح بررسی آینده‌نگر، حجم نمونه بزرگ، و جمعیت مورد مطالعه ناهمگن از نظر جغرافیایی، نقاط قوت مطالعه هستند. همان گونه که کنترل ما برای بسیاری از متغیرها مانند سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، شغل و سطوح استرس وجود داشت.

این داده‌های جدید می‌توانند به رفع نگرانی‌ در مورد واکسن‌های کووید-۱۹ و باروری کمک ‌کنند./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا