بخشنامه تحویل مدارک تحصیلی دانشآموز به والدین ابلاغ شد
خبرمهم: اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه «تحویل پرونده و مدارک تحصیلی دانش آموز به والدین یا سرپرست قانونی وی با تشخیص مدیر» را به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرد.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، بنابر اعلام روز یکشنبه وزارت آموزش و پرورش، با عنایت به بروز ابهام در تفسیر لفظ «ولی» مندرج در تبصره یک ماده ۱۵۷ آیین نامه اجرایی مدارس، مصوب کمیسیون ۱۰ مردادماه ۱۴۰۰، کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، از سوی اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه «تحویل پرونده و مدارک تحصیلی دانش آموز به والدین یا سرپرست قانونی وی با تشخیص مدیر» به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ شد.بر اساس این بخشنامه؛ در شرایط عادی هیچ تفاوتی بین والدین(پدر یا مادر) در رسیدگی به امور تحصیل فرزندان و اخذ مدارک و پرونده تحصیلی آن ها وجود ندارد و تحویل پرونده و مدارک تحصیلی دانش آموز به والدین یا سرپرست قانونی وی به تشخیص مدیر، بلامانع است.
انتشار موضوع ممنوعیت تحویل کارنامه تحصیلی فرزندان به مادران در یکی از رسانهها، واکنشهایی را درپی داشت که محمدحسین کفراشی مدیرکل اداره ارزیابی و شکایت آموزش و پرورش این موضوع را قویا تکذیب و اعلام کرد که مادران در صورت مواجهه با چنین موضوعی از سوی مسوولان مدارس، حتما گزارش کنند تا رسیدگی شود.
مطلبی در یکی از رسانهها مبنی بر ممنوعیت مدارس از دادن پرونده تحصیلی فرزندان به مادران منتشر شد که سر و صدای بسیاری در فضای مجازی برپا کرد. در این خبر عنوان شده است که آموزش و پرورش اردیبهشت ماه در بخشنامهای به اولیای مدارس اعلام کرده است که پرونده و کارنامه دانش آموزان را باید فقط به پدر آنها تحویل دهند و همچنین اینکه این موضوع به صورت پیامک به برخی از مادران اعلام شده است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش در این رابطه به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا موضوع ممنوعیت تحویل کارنامه و پرونده تحصیلی به مادران را به طور کامل تکذیب کرد و گفت: هیچ بخشنامهای از سوی آموزش و پرورش در این خصوص ابلاغ نشده است، همچنین اینکه از مناطق آموزش و پرورش هم پیگیر این موضوع بوده ایم تا اگر تخلفی صورت گرفته رسیدگی کنیم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از امور تحصیلی دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه اول توسط مادران پیگیری میشود، افزود: مادران و پدران هر دو در امور تحصیلی فرزندان خود سهیم هستند و این امور را به خوبی پیگیری می کنند. مادران علاوه بر رسیدگی به امور تحصیلی فرزندان در بسیاری از موارد در انجمنهای اولیا و مربیان نیز همکاری دارند و خدمات خوبی به مدارس ارایه می دهند. /ایرنا