اقتصادی

تلاطم بورس پایان ندارد! / خروج ۳ هزار میلیارد تومان از بورس طی ۵ روز

خبرمهم: شاخص کل اُفت ۷ درصدی را در هفته کاری گذشته تجربه کرد که عوامل مختلفی بر این روند تاثیر گذار بود.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، شاخص کل بورس در روز شنبه با افت ۳۷ هزار و ۹۹۱ واحدی روی پله یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحدی قرار گرفت و هفته خود را با منفی آغاز کرد. در هفته گذشته ۳ هزار و ۹۱۳ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد و همچنین در این هفته شاخص کل به میزان ۷ درصد کاهش پیدا کرد.

در رابطه با شرایط بازار و آن چه این هفته در بازار گذشت، با کارشناسان بازار سرمایه به گفت و گو پرداخته ایم:

کاهش ۷ درصدی شاخص کل در طی ۵ روز

علی ملک لی کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با این پرسش که شاخص کل و شاخص هم وزن در هفته گذشته چه شرایطی داشته اند؟ اظهار کرد: شاخص کل در اولین روز هفته، با عدد یک میلیون و ۴۸۹ هزار واحد شروع به کار کرد و این هفته با کاهش حدود هفت درصدی، به عدد یک میلیون و ۳۸۶ هزار واحد رسید که شاهد هفته‌ای قرمز در سراسر بورس تهران بودیم.
او بیان کرد: شاخص هم وزن نیز در روز شنبه با عدد ۴۵۱ هزار و ۲۵۰ واحد شروع به کار کرد این شاخص نیز نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است و پس از کاهش حدود ۸ درصد، به عدد ۴۱۵ هزار و ۴۹۴ واحد رسید.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت شاخص فرابورس گفت: شاخص فرابورس نیز در ابتدای هفته با عدد ۲۲ هزار واحد شروع به کار کرد که این شاخص نیز، نماگر صنایع کوچکتر بورس تهران هست و پس از کاهش حدود ۶.۶ درصدی، به عدد ۲۰ هزار و ۵۶۴ واحد رسید.
ملک لی در پاسخ به این پرسش که، در طول هفته گذشته بیشترین حجم و ارزش معاملات مربوط به کدوم صنایع بود؟ تصریح کرد: در هفته معاملاتی که گذشت، بیشترین حجم معاملات مربوط به گروه خودرو و ساخت قطعات، گروه فلزات اساسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری بود.
او بیان کرد: همچنین بیشترین ارزش معاملات مربوط به گروه فلزات اساسی و صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله بود.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، چه عواملی سبب کاهش شاخص بورس شد؟ اظهار کرد: از جمله عواملی که سبب کاهش شاخص‌ها و قیمت‌ها در هفته گذشته شد، میتوان به عوامل تکنیکالی و شناسایی نقاط سود توسط معامله گران نام برد که پس از چند ماه صعود خوب، برخی معامله گران نسبت به شناسایی سود خود اقدام می کنند.
ملک لی در پایان گفت: با توجه به رشد خوب شاخص‌ها در ماه‌های گذشته و اصلاح یا به عبارتی استراحت شاخص‌ها در هفته گذشته، انتظار میرود در هفته آتی شاهد آغاز روند صعودی البته با شیب کمتر نسبت به گذشته باشیم.

خروج ۳ هزار و ۹۱۳ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه

اکبر ادهم کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، کدام صنایع در هفته گذشته بیشترین بازدهی و کدام صنایع کمترین بازدهی را داشتند؟، اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت، صنعت مواد معدنی، پیمانکار صنعتی، تجهیزات مخابراتی و خدمات رفاهی متناظر بیشترین بازدهی را داشتند.
او بیان کرد: همچنین صنعت چوب، خودرو، چاپ و نشر، سخت افزار و تجهیزات و محصولات کاغذی کمترین بازدهی را داشتند.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، در هفته آتی شاهد چه میزان خروج پول توسط حقیقی‌ها از بازار سرمایه بودیم؟، گفت: در هفته معاملاتی که گذشت در مجموع ۳ هزار و ۹۱۳ میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار سرمایه اتفاق افتاد.
ادهم در پاسخ به این پرسش که، در هفته معاملاتی گذشته چه اخباری بر روی روند بازار سرمایه اثرگذار بود؟ اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت اهم شایعاتی که بازار را تحت تاثیر خود قرار دارد، انتشار اوراق ودیعه، افزایش نرخ بهره بانکی، انتصاب رییس جدید بانک مرکزی، آغاز مذاکرات برجامی، نوسانات دلار بودند.
بنا به گفته کارشناسان بازار سرمایه می‌توان گفت هفته گذشته بازار روند منفی را تجربه کرد روندی که بخشی از آن به دلیل موارد بیرونی از افزایش نرخ بهره بانکی، نوسانات دلار، آغاز مذاکرات برجامی بود. /yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا