چرا دلار گران شد؟
خبرمهم: قیمت ارز درحالی وارد مدار افزایشی شده که طبق اذعان فعالان بازار، عرضه محدود ارز در سامانه نیما و افزایش تقاضا برای خرید ارز موجب ادامه دار شدن این فرایند در روزهای آتی خواهد شد.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، قیمت دلار و درهم درحالی این روزها بار دیگر صعودی شده که پیش از این به دلیل خوشبینی ها نسبت به مذاکرات و برجام و … نوسانات ارزی در بازار به حداقل رسیده بود و برهمین اساس نیز دلار مدتها در کانال ۲۳ هزار تومان درجا می زد.امروز اما قیمت دلار دولتی و آزاد با افزایش نسبت به آخرین روز هفته قبل وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شده اند؛ دلار دولتی در صرافیها با قیمت ۲۴ هزار و ۶۸ تومان و دلار آزاد با قیمت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می شود. درهم نیز در نیما با قیمت ۶۲۰۰ تا ۶۳۰۰ تومان در معامله است البته نرخ فروش درهم در بازار آزاد به بیش از ۶ هزار و ۷۳۰ تومان رسیده است.
آنطور که بازاری ها می گویند: افزایش قیمت درهم بعد از خوابیدن تب انتخابات و اخبار مذاکرات هستهای در کنار کاهش عرضه ارز در نیما موجب شده تا مدار ارز در بازار صعودی شود.
کاهش عرضه ارز در سامانه نیما از سوی صادرکنندگان درحالی است که در هفته های قبل خریداری برای ارزهای نیمایی نبود اما این روزها و با نامشخص بودن نتایج مذاکرات و … وضعیت برعکس شده و اینبار خریدار است ولی فروشنده ای در بازار وجود ندارد!
محدودیت عرضه ارز در سامانه نیما موجب افزایش محسوس قیمت درهم شده است به گونه ای که قیمت درهم در معاملات نیمایی از ۵۶۰۰ تومان به ۶۲۰۰ تا ۶۳۰۰ تومان افزایش یافته است.
نکته مهم در که حتما در کاهش محدودیت عرضه ارز توسط صادرکنندگان اثرگذار است، نزدیک شدن به پایان مهلت تسویه ارز حاصل از صادرات، صادرکنندگان است؛ به همین دلیل نیز بر تعداد خریداران در بازار ارز افزوده شده است چراکه قیمت بالای ارز در بازار آزاد موجب شده تا منفعت بیشتری از محل فروش اسکناس در بازار نصیب این گروه شود.
همانطور که بازاریها اذعان دارند افزایش شکاف قیمتی در بازار نیما و آزاد موجب شده تا صادرکنندگان دیگر تمایلی به عرضه ارز در این سامانه نداشته باشند و بازار آزاد را اولویت فروش دلارهایشان قرار دهند.
یکی از صرافها در همین ارتباط تأکید دارد که چنانچه عرضه در سامانه نیما اصلاح نشود، میتواند تبعات جبران ناپذیری در نرخ داشته باشد و منجر به افزایش پایه نرخ ارز نیمایی و قیمت تمام شده کالاهای وارداتی خواهد شد که در نهایت منجر به فشار به مصرف کننده می شود.
آنطور که فعالان بازار ارز می گویند هم اکنون وضعیت عرضه و تقاضا در بازار الاکلنگی شده و عرضه کنندگان ترجیح میدهند ارزهای خودرا در قیمتهای بالاتری بفروشند و همین امر احتمالاً موجب ادامه دار شدن سیرصعودی قیمت ها می شود مگر اینکه فرایند عرضه ارز در نیما با تغییراتی همراه شود. /تسنیم