به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، سعید نمکی روز دوشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: دنیا امروز این موضوع را فهمیده و باید بین گرسنگی و مرگ، انتخاب و تدبیر کرد.وی با بیان اینکه ایران نخستین کشور بود که شیوه نامههای بهداشتی برای چگونگی فعالیت کارخانهها در دوران کرونا را نوشت و هیچ کارخانهای را تعطیل نکردیم، اظهار داشت: نظام سلامت همراه معیشت مردم بود و همکارانم از جان خود مایه گذاشتند تا اقتصاد کشور بچرخد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مصوبههای ستاد ملی مقابله با کرونا بطور دقیق و جدی اجرا نمیشود، اضافه کرد: هزاران فردی که با مترو تردد میکنند به سر کارهایی میروند که گفتیم باید تعطیل شود.
به گفته وی این گونه اداره کردن نیم کلاج که هم آری و هم نه، دوران بیماری همه گیری کووید ۱۹ را طولانی میکند بطوریکه اگر با جدیت از تعطیلات نوروز امسال مانند پارسال استفاده میکردیم بسیاری از مسائل اتفاق نمیافتاد و اگر به جدیت محدودیتها مانند اصفهان اجرا میشد، خیلی مشکلات را نداشتیم و نباید کسبه اینقدر طولانی در این وضعیت زندگی کنند.
نمکی با تاکید بر اینکه همراهی نظام سلامت با معیشت و اقتصاد بالا بود، تصریح کرد: ۱۴ ماه سخت بر مجموعه نظام سلامت با تحریمهای ظالمانه گذشت بطوریکه در ماههای اول لوازم حفاظتی نداشتیم و ویروس کرونا ناشناخته بود.
وی ادامه داد: در این دوران یکی از عجیبترین اتفاقات، ایجاد وفاق و همدلی مجدد در جمهوری اسلامی بود که بعد دفاع مقدس طعم شیرین این وفاق را تجربه نکرده بودیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه موج چهارم کرونا به همان میزانی که در خوزستان آمد انگلیس را فلج کرد، گفت: انگیس تا ۶ ماه پیش ۲۲ میلیارد پوند در بخش سلامت هزینه کرد درحالیکه ما هنوز قسمت قابل توجهی از یک میلیارد یورو را نگرفتیم و خزانه تهی و بانک مرکزی پر مشکلی هم داریم.
نمکی با بیان اینکه تا امروز نشنیدیم که بیماری پشت در بیمارستان سر در گردان باشد، تاکید کرد: یکی از افتخارات ما این است که طوفانیترین حمله ویروس کرونا را با حداقل ضایعه ممکن پشت سر گذاشتیم.
وی با اشاره به اینکه برای کشورمان مرگ و میر یکهزار و ۲۰۰ نفر در روز برآورد شده بود، افزود:، اما از ما ۲ رقمی شد و در حال حرکت به سمت تک رقمی بود که اگر موج جدید در خوزستان ایجاد نمیشد به تک رقمی هم میرسیدیم.
وی با تاکید بر اینکه این افتخار بزرگی برای ما بود، ادامه داد: دشمنان این آرزو را به گور میبرند که در برابر کرونا شکست بخوریم، زیرا این افتخارات را ملت ایران خلق کردند و همه به عرصه مقابله با این بیماری آمدند.
نمکی با اشاره به اینکه تاب آوری اجتماعی نیز مهم است و تاب آوری همکاران ما در نظام سلامت نیز باید بالا باشد، تصریح کرد: در کشوری مانند چین با وجودیکه واکسن زدن را آغاز کردند، اما بطور محکم برای اجرای پروتکلها ایستادند.
وی به همراهی با اعتقادات و باورها در دوران کرونا نیز اشاره و اضافه کرد: باید بین عقل، علم، احساس، شریعت و مراسم، تدبیر و منطق داشته باشیم و آنها را با حداقل عارضه ممکن کنار هم قرار دهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ویروس جدید مانند ویروسهای قبلی نیست و قدرت سرایت بیشتری دارد و جوانان را بیشتر مبتلا میکند، گفت: در برگزاری مراسم مذهبی باید به فکر سلامتی مومنان و آبروی نظام جمهوری اسلامی باشیم.
وی به هجمههایی که علیه وزیر بهداشت توسط رسانههای هماهنگ داخل انجام شد اشاره کرد و افزود: شبکههای بیرونی نیز میگفتند که جمهوری اسلامی ایران در مدیریت کرونا عاجز مانده است و با هجمه به وزیر بهداشت از جمله دلایل آن را تمکین از دستورات مقامات بالا، عدم استفاده از واکسن امریکایی و مهیا کردن فضا برای مراسم مذهبی عنوان کردند.
نمکی ادامه داد: با افتخار میگویم که در این دوران کمترین مشکل را با نماز جمعه داشتم، اما این تقاضا را نیز از همه دارم که آبروی نظام سلامت، دینداران و دینداری را محفوظ نگه داریم و حربه به دست دشمنان ندهیم که از این روزنه ما را مورد هدف قرار دهند.
روزهای آینده مرگ و میر بیشتری خواهیم داشت
وزیر بهداشت همچنین با تاکید بر اینکه در روزهای آینده مرگ و میر بیشتری بدلیل کرونا در کشور خواهیم داشت، گفت: ۲ تا سه هفته تلخی را در پیش رو خواهیم داشت که باید به خوبی و درستی مدیریت شود.
وی با اشاره به طوفان بیماران سرپایی و بستری در موج چهارم کرونا، افزود: اگر این روزها به خوبی مدیریت نمیشد میزان ابتلا و مرگهای بیشتری داشتیم.
نمکی همچنین به تامین واکسن کرونا اشاره و اضافه کرد: ما از چهار مسیر برای این کار حرکت کردیم که یکی از آنها کوواکس بود که روش درست، اما بی بنیهای است و این مجموعه بین المللی، حریف قلدرهای جهان نمیشود، زیرا در زمان حاضر ۸۵ درصد واکسنها در هفت کشور مصرف میشود.
وی با بیان اینکه مقرر بود قبل از عید نورز سه میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از کوواکس بگیریم، اظهار داشت:، اما تا پانزدهم فروردین حدود ۷۰۰ هزار دوز به ما تخصیص دادند.
نمکی با اشاره به اینکه ۲ میلیون دوز نیز از روسیه خریدیم، خاطرنشان کرد: کل واکسنهای صادراتی این کشور ۱۳ میلیون بود و تا قبل از عید نوروز به ما ۴۲۰ هزار دوز تحویل دادند.
وی با بیان اینکه ۲ میلیون دوز نیز از هند خریداری کردیم، ادامه داد: این میزان به ۵۰۰ هزار کاهش یافت و به ما ۱۲۵ هزار دوز تحویل دادند و مابقی آن به دستور دادستان هند توقیف شد، زیرا به طور کلی صادرات واکسن را ممنوع کردند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در کنار این مسیرها به سمت تولید داخل حرکت کردیم، تصریح کرد: مرحله سوم واکسنهای برکت و پاستور آغاز شد و مجموعه آنها به سمت و سوی خوبی میرود و در اردیبهشت وضعیت بهتر میشود.
وی با بیان اینکه از فردا واکسیناسیون افراد ۸۰ سال به بالا و پس از آن ۷۵ سال به بالا و گروههای آسیب پذیر و بیماران صعب العلاج انجام میشود، گفت: امید است تا پایان خرداد واکسیناسیون این گروهها تمام شود.
نمکی با بیان اینکه واکسن داخلی نیز تا آخر اردیبهشت در سبد ما وارد میشود و فاز سوم را بطور فراگیرتر اجرا میکنیم، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون برخی گروهها مانند پلیس و سایر گروههای پر خطر را نیز در برنامه داریم.
وی به طب سنتی نیز اشاره و اضافه کرد: تنها وزیری هستم که پای طب سنتی علمی و حکیمانه در وزارت بهداشت ایستادم، برخی از طرحهای آن به سرانجام رسید، کارهایی در استانهایی مانند اصفهان و خوزستان انجام شد و میز طب سنتی در وزارت بهداشت راه اندازی شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طب سنتی جزو لاینفک طب دنیا میباشد، اما اینگونه نیست که همه امراض را درمان کند، افزود: جریان پر شور و شر در این زمینه دنبال دکانداری است، اما این کار باید به دست افرادی باشد که متخصص این رشته باشند و دورههای دانشگاهی را گذراندند و تلفیقی از طب سنتی و مدرن ارایه میدهند.
وزیر بهداشت همچنین با بیان اینکه اصفهان با همدلی، تدبیر و مدیریت از استانهای فرهیخته است، تاکید کرد: این خطه در طرح شهید سلیمانی یکی از موفقترین استانها بود و در رعایت پروتکلها همیشه پیشتاز است همانطور که در دفاع مقدس حماسههای بزرگ خلق کردند.
در این جلسه جمعی از مسئولان استان اصفهان به بیان مسائل و مشکلات خود در زمینه همه گیری بیماری کووید ۱۹ پرداختند.
کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن کرونا پاستور تولید مشترک ایران و کوبا روز دوشنبه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اصفهان آغاز شد.
در این مراسم نخستین واکسن مرحله سوم کارآزمایی بالینی کرونا پاستور به محمد مهدی گویا رییس اداره مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و سپس علیرضا بیگلری رییس انستیتو پاستور تزریق شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر یکشنبه پنجم اردیبهشت وارد اصفهان شد و پس از عیادت از آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان که در یکی از بیمارستانهای کلانشهر اصفهان بستری است، در جلسه هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شرکت و مشکلات و مسائل بخشهای مختلف این دانشگاه شامل آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان، غذا و دارو و پشتیبانی را بررسی کرد.
از اسفند سال ۹۸ تا کنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید و بیش از ۶۹ هزار نفر بر اثر این بیماری جان باختند. /ایرنا