اقتصادی

ریزش بورس در سال ۹۹ چه تفاوتی با سال ۹۲ دارد؟

خبرمهم: بازار سهام در سال ۹۲ همچون سال ۹۹ افت شدیدی را تجربه کرد. اما آیا دلایل افت بورس در این دو بازه زمانی متفاوت است؟ تفاوت ریزش بورس در این دو دوره چیست؟

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، در سال ۹۲ شاهد ریزش بزرگ در بازار سهام بودیم، به طوری که می‌توان به کاهش دو هزار و ۳۸۸ واحدی (۲٫۷۲ درصد) در دی ۹۲ اشاره کرد که بعد از یک مدت کوتاه روند متعادل، در فروردین ۹۳، شاخص بار دیگر ریزش دو درصدی داشت. همچنین در شهریور سال ۹۲ نیز یک مرحله دیگر از کاهش شاخص بازار را مشاهده کردیم.

سقوط ۱٫۸۵ درصدی در اردیبهشت ماه تحت تاثیر خبر اخذ عوارض ۲۶ درصدی از صادرات پالایشگاه‌ها و همچنین نگرانی از مساله نرخ خوراک پتروشیمی‌ها نیز به افت ۱٫۸۳ درصدی نماگر بازار سهام در سال ۹۲ منجر شد. روند حرکتی بورس در سال ۹۴ نسبتا متعادل بود و در این سال تنها یک ریزش را شاهد بودیم. بر این اساس نگرانی از آینده مذاکرات هسته‌ای پس از یک دوره رشد در فروردین سال ۹۴ موجب ریزش شدید یک هزار و ۲۳۹ واحدی شاخص کل بورس شد.

روند شاخص در سال ۹۹، در دوره‌ای که دوره طلایی بورس نامیده می‌شد، پس از یک دوره رشد تقریبا شش ماهه، از کانال دو میلیون عبور کرد. از نیمه مرداد ۹۹ روند نزولی بورس آغاز شد و بعد از مدت‌ها نزول در زمستان ۹۹، یک حرکات نوسانی را پشت‌سر گذاشت و بعد از یک دوره نزولی، از کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار عبور کرد.

شاخص بورس در نیمه دوم سال ۹۹، با افت حدود ۶۷ درصدی همراه بود. با توجه به این نکته که دوران نزولی بورس در سال ۹۹ حدود شش ماه، اما روند نزولی شاخص در سال ۹۲ به صورت نوسانی به مدت دو سال به طول انجامید، می‌توان امیدوار بود با در نظر گرفتن شرایط ثبات در بازار ارز و نبود ریسک سیاسی و بین‌المللی غیر منتظره، اصلاح بازار به آخر خط رسیده و شاخص کل می‌تواند مجددا به روند متعادل و صعودی بازگردد.

به عقیده کارشناسان، بازار سهام در سال ۹۹ بنا به دلایل مختلفی روند نزولی را تجربه کرد. از جمله عوامل نزول بورس در شش ماه دوم ۹۹ را می‌توان به خروج حجم زیادی از نقدینگی در مرداد ماه، اظهار نظر افرادی که تخصص کافی نداشتند، قیمت‌گذاری‌های دستوری، اعمال سیاست‌های مختلف پولی بانک مرکزی، رفتارهای هیجانی سهامدارن و رفته رفته کم شدن اعتماد سهامداران به بازار نام برد. عواملی که به وجود آمدن برخی از آن‌ها شاید به دلیل طولانی شدن دوران نزولی بازار باشد.

از طرفی با توجه به نشست طرفین برجام در هفته جاری، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و  روی کار آمدن دولت جدید با سیاست‌های جدید در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ باید دید شرایط برای بازار سهام چگونه پیش می‌رود؟

برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند عامل اصلی تحرک بازار ورود و خروج سرمایه به بازار و چرخش نقدینگی است، با مشخص شدن تکلیف فاکتورهای تاثیرگذار در روند بازار در ۱۴۰۰، می‌توان امیدوار بود که اعتماد به بازار برگردد و نقدینگی در بازار افزایش پیدا کند./تجارت نیوز

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

یک دیدگاه

  1. فرقش اینه تعداد سهامدار متضرر خیلی کمتر بودن و حجم نقدینگی وارد شده به بورس کمتر اما سال ۹۹ تعداد سهامداران متضرر خیل ی زیاد است از طرفی شاخص خیلی بالا رفت و مسلما خیلی هم پایبن میاد
    در سال۹۲ تعداد بی اعتماد ها به بورس خیلی خیلی کمتر بود و همین مسئله باعث شد بورس دوباره رشد کند اما حالا کل ملت بی اعتماد شدن و سرمایشون از دست رفته
    از طرفی محرک هایی مانند دلار توان صعودی چندانی نخواهد داشت .بعید میدونم شاخص بتونه دیگه دومیلیون و تاچ کنه .شاخص دو میلیون شوخی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا