اقتصادی

هزینه درمان بیمه‌شدگان بالای ۶۵ سال رایگان است

خبرمهم: معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: هزینه درمان بیمه‌شدگان بالای ۶۵ سال در مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی در شهرهای بدون بیمارستان‌های ملکی رایگان است.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم،  امیرعباس منوچهری روز سه‌شنبه در نشست خبری که با موضوع جزییات طرح حذف دفترچه درمانی برگزار شد،  افزود: هدف طرح حذف دفترچه درمانی و نسخه الکترونیک در قانون برنامه ششم توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته و سازمان تأمین اجتماعی نیز به عنوان بخشی از نظام سلامت جامعه، مکلف به برنامه‌ریزی و اقدام در این زمینه است.

منوچهری ادامه داد: این طرح که در ابعاد ملی سبب تحول در نظام سلامت کشور خواهد شد از روز شنبه اول اسفندماه ٩٩ آغاز می‌شود.  یکی از اهداف این طرح جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی است، استحقاق درمان و پرداخت حق بیمه بیمار در این خصوص باید مشخص شود.

وی اضافه کرد: در این راستا، مقدمات برخی از اقدامات همچون چهره‌نگاری،  انگشت‌نگاری و شماری جلسات نیز با سازمان ثبت احوال به‌منظور دسترسی سوابق بیمه‌ای انجام گرفته و فرایندهای نظارتی به‌تدریج ایجاد خواهد شد.

منوچهری افزود: در حال حاضر مراجعه با دفترچه درمانی هم به مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تأمین با احراز هویت امکان‌پذیر است. عدم پذیرش شناسنامه در مراکز درمانی مورد تایید سازمان تأمین اجتماعی نیست.

معاون درمان سازمان تامین اجتمای ادامه داد: شناسنامه برای بیمه‌شدگان زیر ١٨ سال سازمان تأمین اجتماعی نیز مورد تایید و شماره ملی شناسنامه معادل شماره ملی خواهد بود. دفترچه درمانی هم می‌تواند به عنوان مدرک جهت احراز هویت محسوب شود.

منوچهری اضافه کرد: سیستم نظارتی سازمان هم طی روزهای آتی احراز هویت و کسب اطمینان می‌کند و عدم صلاحیت‌ها برابر با حذف از سیستم سازمان خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به دغدغه داروسازان در طرح نسخه الکترونیک گفت: در این رابطه براساس برخی برنامه‌های صورت گرفته، قرار بر عناصر تشویقی (مشوق‌ها) است.
منوچهری با بیان این که ذخیره منابع نیز از اهداف طرح نسخ الکترونیک است، گفت:‌ هزینه چاپ دفترچه در ماه تقریبا معادل دو میلیون تومان از هزینه‌های جاری سازمان (۲۲ میلیون تومان در سال) خواهد بود؛ اما ذخیره منابع هم بخشی از اهداف طرح نسخ الکترونیک است.
به گفته معاون درمان تامین اجتماعی، اهداف اصلی این طرح اما کاهش عوارض اجتماعی همچون ترافیک شهری وآلودگی هوا است که سبب کاهش ۶۰ میلیون مراجعه در سال می‌شود.
وی با اشاره به ۳۷۷ بیمارستان ملکی تامین اجتماعی نیز افزود: خدمات بستری همه بیمه‌شدگان در مناطق فاقد مراکز درمانی ملکی (۳۷۵ مرکز ملکی) رایگان است که با توسعه خدمات الکترونیک بیماران سرپایی را هم دربرخواهد گرفت.
این مسئول گفت: براساس قانون الزام، درمان تامین اجتماعی به دو روش مستقیم (تولید خدمت) وغیرمستقیم (خرید خدمت) انجام می‌شود که خدمات غیرمستقیم در تمامی مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان ارائه خواهد شد.
منوچهری در باره پرداخت هزینه نسخ الکترونیک به جامعه پزشکی نیز گفت: حق ویزیت این نسخ در صورت تایید امضای دیجیتال به روز (در ساعت ۱۲ شب) پرداخت می‌شود و در صورت عدم تایید نظام پزشکی با پرداخت ۸۰ درصدی این اعتبار به پزشکان و درمانگران همراه است.
وی همچنین با اشاره به بیمه تکمیلی اضافه کرد: براساس مذاکرات با بیمه مرکزی وتکمیلی وتوافقات انجام گرفته، از طریق API‌به ۲۹ شرکت نامه نوشته و در این زمینه اعلام آمادگی شد.

۹۸ درصد از نسخ مراکز درمانی تامین اجتماعی الکترونیکی است

شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست طی سخنانی کوتاه عنوان کرد: در حال حاضر، در سازمان تامین اجتماعی بیش از ۶۵ میلیون نسخه نوشته می‌شود که بیش از ۹۸ درصد از آن الکترونیکی است.
وی افزود: تعداد نسخ الکترونیکی این سازمان در ابتدای سال گذشته ۱۰ درصد بوده است، امروز اما بیش از ۷۰ درصد از این نسخ در مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی هم به صورت الکترونیکی نوشته می‌شود.
وی یادآور شد: هزینه چاپ دفترچه درمانی برابر با یک درصد از هزینه‌های سازمان در سال است و این طرح نه با هدف صرف ذخیره‌سازی منابع، که به منظور ارتقای خدمات سلامت انجام می‌شود.
غفاری همچنین با اشاره به هزینه این طرح برای داروسازان تصریح کرد: براساس گفت وگو با دبیرخانه شورای عالی بیمه، بخشی از هزینه‌های سرنسخه پزشکان پوشش داده خواهد شد. /ایرنا

 

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا