به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، کرونا هنوز در حال قربانی گرفتن است و گونههای جدید آن به کشورهای مختلف راه پیدا کردهاند. ظاهرا این ویروس نه تنها نمیخواهد در آینده نزدیک بشر را راحت بگذارد، بلکه طبق گفته سازمان بهداشت جهانی وضعیت در سال دوم شیوع کووید-۱۹ دشوارتر از سال اول
واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در برخی کشورها آغاز شده و شرکتها میزان تولید خود را در سال جاری میلادی افزایش میدهند. برخی کارشناسان به مقابله با این ویروس تا سال ۲۰۲۲ اشاره میکنند، البته به گفته مدیرعامل مدرنا، «استفان بانسل» هیچوقت کرونا بطور کامل نابود نمیشود.
از چندین هفته پیش با گونههای جدید کرونا مواجه شدهایم که مطرحترین آنها، گونه انگیسی است که اگرچه کشندهتر نیست، اما با سرعت بسیار بالاتری شیوع پیدا میکند. همین گونههای جدید ۲۰۲۱ را به سالی چالشبرانگیزتر برای مقابله با کرونا نسبت به ۲۰۲۰ تبدیل میکنند.
مدیر امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی (WHO)، «مایک رایان» اخیرا در یک رویداد آنلاین درباره شرایط کرونا در سال ۲۰۲۱ گفته:
«ما در حال ورود به سال دوم شیوع کرونا هستیم و با توجه به سرعت انتقال بالاتر و برخی مشکلات که شاهدش هستیم، میتواند سال دوم دشوارتر باشد. این موضوع در نیمکره شمالی به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی اهمیت بیشتری دارد چرا که آنها با فصل سرما و طوفان دست و پنجه نرم میکنند. همین موضوع باعث حضور افراد در محیطهای سربسته، افزایش اختلاط اجتماعی و موارد دیگر باعث افزایش شیوع کووید-۱۹ در بسیاری از کشورها میشود.»
برخی کشورها دوباره با موج سنگین شیوع کووید-۱۹ مواجه شدهاند که برای مثال میتوان به ایالات متحده آمریکا و بریتانیا اشاره کرد، دو کشوری که واکسیناسیون را شروع کردهاند. با این وجود تقریبا روزانه نزدیک به ۴۰۰۰ نفر در آمریکا و ۱۲۰۰ نفر در بریتانیا جان خود را از دست میدهند.
رایان چند روز پیش از این رویداد آنلاین به این موضوع اشاره کرده بود که شیوع کرونا میتواند باعث هوشیاری جامعه جهانی درباره پاندمیها آینده شود، پاندمیهایی که میتوانند کشندهتر از کرونا باشند.
با افزایش سرعت واکسیناسیون، برخی کشورها به ایمنی جمعی دست پیدا میکنند، البته شیوع گونههای جدید میتواند در این روند وقفه ایجاد کند. با توجه به پیشبینیها، کرونا از بین نمیرود و در آینده احتمالا به بیماری شبیه به آنفولانزا و سرماخوردگی تبدیل میشود.