به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، کمتر از ۱۰ روز به نخستین آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا باقی مانده است، واکسنی که با استفاده از ویروسهای مرده کرونا میخواهد پس از گذراندن تستهای انسانی خود،کشور را از واردات واکسن کرونا بینیاز کند. این واکسن از طریق MRNA و توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تولید شده و تاکنون آزمایش حیوانی آن بر موش و میمون موفقآمیز گزارش شده است.
محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام درباره آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در کشور اظهار کرد: اتفاقی که در ستاد برای تولید واکسن کرونا افتاده، چیزی غیر از لطف خدا و تکیه بر جوانان نخبه نیست.
او با بیان اینکه ساعت ۴ صبح پیامی از دانشمندان تولید واکسن برای من از سایت تولید ارسال شد که شور و نشاط خاصی در صدایشان احساس میشد،گفت: ما مطمئن هستیم که بهترین واکسن را در کشور تولید خواهیم کرد.
مخبر ادامه داد: بنده و همه همکارانم در ستاد اجرایی فرمان امام آمادگی تزریق واکسن کرونا را داریم و ما همه این واکسن را تزریق خواهیم کرد.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه همه تجهیزات آماده و خط تولید آن مهیا شده است، افزود: با مجوزی که وزارت بهداشت صادر کرده است، انشاءلله هفته اول دی ماه تزریق این واکسن انجام خواهد شد و مراحل آن به صورت آزمایشگاهی بر افراد بررسی خواهد شد.
مخبر بیان کرد: این نوع واکسن از ویروس کشته شده تولید میشود و کمترین تبعات را خواهد داشت.
او با بیان اینکه هموطنان ما هیچ مشکلی در تزریق و تهیه این واکسن در کشور نخواهند داشت، افزود: هر فاز تزریق این واکسن ٢٨ روز طول میکشد و این فرآیند در ٣ فاز انجام خواهد شد.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه این واکسن ابتدا روی ۵۶ نفر تزریق خواهد شد و روی جنسیتها و یونهای مختلفی آزمایش میشود،گفت: در فاز دوم این واکسن به ۵٠٠ نفر تزریق خواهد شد و برای فاز سوم هیچ محدودیتی اعمال نمیشود و ما میتوانیم به تولید انبوه برسیم.
او ادامه داد: افراد زیادی در حال حاضر داوطلب هستند تا این واکسن را تزریق کنند همچنین این افراد باید معیارهای لازم از نظر who را داشته باشند تا بتوانند این واکسن را دریافت کنند.
مخبر گفت: ٣ تا ۴ ماه بعد از تست انسانی، ما به نقطهای خواهیم رسید که کشور از واردات این واکسن بینیاز میشود. به گفته او ۶ مسیر تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام به شرح زیر است: ساختارهای ژنتیکی، DNA، MRNA، پروتیینهای نوترکیب، ویروس نوترکیب، ویروس کشته شده و تولید واکسن بر پایه سلولهای بنیادی. تست واکسن کرونای تولیدی ستاد اجرایی که با مجوز صادر شده از سوی وزارت بهداشت از هفته نخست دی ماه در دو فاز ۲۸ روزه انجام خواهد شد، پیش از این طی دومین تحقیق از طریق MRNA با ارایه تستهای انجام شده روی موش و میمون مجوز تزریق را از وزارت بهداشت اخذ کرده است. سایر اقدامات این ستاد در زمینه تولید واکسن کرونا را میتوان رسیدن یک واکسن از ۶ مسیر تولید واکسن به تست انسانی و ثبت ۳ پلتفرم واکسن ستاد را در سازمان جهانی بهداشت دانست.
ستاد اجرایی فرمان امام پیش از این در زمینه تولید تجهیزات، ملزومات و مواد ضد عفونی توانسته است با تولید ۲۷۵ میلیون ماسک و تولید ۳ میلیون ماده ضد عفونی و راهاندازی بزرگترین مجتمع تولید ماسک غرب آسیا با ۵ میلیون ظرفیت در ۲۳ روز، تولید دستگاه بایپپ، تولید هزار دستگاه تیوپس و داخلیسازی دستگاه اکسیژن با ظرفیت روزانه ۵۰ دستگاه در توانمندسازی کشور در مواجهه با همهگیری کرونا موثر باشد. علاوه بر آن ساخت کیت کمهزینه یک بار مصرف تشخیصی سریع مبتنی بر آنتیژن کووید ۱۹ در کوتاهترین زمان ممکن(۱۵ الی ۲۰ دقیقه) برای اولین بار توسط ستاد در کشور با ۷۰ درصد قیمت کیت مشابه خارجی صورت گرفته است. تولید و ساخت کیت استخراج RNA ویروس کرونا، کیت حساس و دقیق تشخیص مولکولی تکمرحلهای Real-Time PCR و کیت آنتیژن با ظرفیت روزانه ۱۰۰ هزار واکنش و تحویل ۷۵۰ هزار واکنش به وزارت بهداشت از سایر دستاوردهای این ستاد در زمینه تشخیص ویروس کرونا در کشور است. ستاد اجرایی فرمان امام در زمینه تولید دارو تاکنون توانسته است با تولید هفتگی ۳۰ الی ۴۵ هزار ویال رمدیسیور و اهدای ۱۰ هزار رمدیسیور به وزارت بهداشت نقش مهمی در تامین داروی بیماران کرونایی داشته باشد، علاوه بر این تامین ۲۸ میلیون عدد داروی ضد ویروس مورد نیاز وزارت بهداشت و داخلیسازی داروهای ضد ویروس کرونا از جمله فاویپاویر، هیدروکسی کلروکین، آربیدول، آیرومکتین و آویپتادول از سایر اقدامات این ستاد است. این ستاد در حوزه درمان بیماری کووید ۱۹ تاکنون تجربه ۳۳ بیمار سلولدرمانی موفق و شروع پروژه تحقیقاتی پلاسمایی درمانی را نیز داشته است.
سایر فعالیتهای این ستاد در زمینه مبارزه با همهگیری کرونا در کشور را میتوان راهاندازی سامانه ۴۰۳۰ با ۲۶ میلیون تماس ورودی، راهاندازی ۱۶ درمانگاه سیار کاروانهای سلامت احسان و ویزیت ۳۰ هزار نفر و اهدای حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به کمیته امداد و بهزیستی جهت کمک به مددجویان و خرید تبلت دانست. علاوه بر این، این ستاد طی دوره شیوع کرونا با تهیه و توزیع ۱۰ هزار ویال رمدیسیور به وزارت بهداشت و ۵ میلیون بسته بهداشتی و توزیع ۱۰۰ هزار کیت توانسته است در حوزه پیشگیری و درمان بیماری کووید-۱۹ نیز نقش موثری داشته باشد./اعتماد