به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، «در آستانه پایان قرنطینه دو هفتهای کرونا قرار داریم که با مصوبه ستاد مرکزی مبارزه با این اپیدمی و دستور اجرای دولت انجام شد. وزیر بهداشت اعلام کرد که نتایج آن تا دو هفته دیگر مشخص و آشکار خواهد شد. اما از هماکنون نشانههای مثبت آن حداقل در دو بخش آشکار شده است. اول، مردم در سراسر کشور به خطرهای مرگبار اپیدمی کرونا حساستر شدهاند و دستورالعملهای بهداشتی و پیشگیرانه را بهتر و بیشتر رعایت میکنند. دوم، بنا به گفته سخنگوی ستاد مرکزی کرونا و براساس آمار، آثار خوب قرنطینه از هماکنون دیده میشود. «در این مدت، ۱۶۰ شهر قرمز به ۳۷ شهر کاهش یافته، اما متأسفانه هنوز تهران همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد.»
همچنین به گفته سخنگوی ستاد کرونا، در صورتی که پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، باز هم شاهد سیر صعودی کرونا و فاجعهبار شدن آن خواهیم بود! وزیر کشور نیز آمار جدیدی ارائه داد که نشان میدهد، تا اینجا، فقط ۳ درصد از کل جمعیت کشور دچار بیماری کرونا شدهاند اما اگر پیشگیریها با انجام پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، منحنی آن به سرعت و به صورت تصاعدی افزایش مییابد؛ به ویژه که زمستان و سرما و احتمال بیماریهای واگیر دیگر، همچون «آنفلوآنزا» هم داده میشود.
از مجموعه مصاحبهها و گزارشهای مسئولان درباره قرنطینه دو هفتهای کرونا چنین برمیآید که انجام آن به طور نسبی، مفید و خوب بوده است و سطح آگاهی مردم و هشدار درباره عواقب مرگبار و خطرات این اپیدمی را به لحاظ کمّی گسترده کرده و هم از جهات کیفی موارد رعایتها بالا برده است. اما همان طور که وزیر بهداشت و درمان، دکتر نمکی در مصاحبه خود با عبارت «عاجزانه از مردم درخواست میکنم» گفت که بعد از دو هفته قرنطینه گمان نبرید که کار پایان یافته و روابط در فعالیتهای کاری و اجتماعی عادی شده است، اگر چنین شود اینبار تجربه شروع خوب در انجام و رعایت پروتکلهای بهداشتی، با ادامه ضعیف و در نهایت تجربه مرحله فاجعهبار دیگر، ظهور و بروز مییابد!
در پایان دو هفتهای قرنطینه همچنان اجرای دو اصل ضروری و لازم است. اول، استمرار «آتوریته» (اقتدار) از سوی مجموعه مسئولان در بخشهای گوناگون و بهویژه رعایت دستورالعملها از سوی مراکز خدماتی، اداری و فعالیتهای روزانه در سطوح گوناگون اجتماع. دوم، استمرار فرهنگسازی با آموزش مداوم آن در صداوسیما، مطبوعات، مراکزی که ارتباطات جمعی با مردم دارند و… به طوری که همه دریابند که انجام پروتکلهای بهداشتی نهتنها برای سلامت فردی آنها لازم و ضروری است که در حد انجام مسئولیت ملی و وظایف شرعی قرار دارد.
ما تجربه جنگ و خطرات مرگبار بمبارانها را داریم. به یاد دارم اندکی بعد از شروع بمباران شهرها از سوی دشمن، به این نتیجه رسیدیم که برای مقابله، اولین و مهمتریشن اقدام، آموزش همه آحاد جامعه درباره خطرهای ویرانگر و مرگبار بمبارانها و همزمان آموزش مقابله عمومی با آن است و رعایت دستورالعملهایی که همه باید رعایت و اقدام کنند. سطوح این آموزش از فرد تا مجموعه جامعه در بخشهای گوناگون آن از محله و کوچه تا سطح شهر و مراکز با نسبت تجمع متفاوت و… دیده شده بود. از بستر آموزشهای فرهنگی و گسترش اطلاعات حفاظتی فردی و جمعی در مدت کوتاهی بعد از شروع بمبارانهای شهرها، مقاومت ملی در برابر آن ظهور و بروز یافت. اکنون نیز به گونه دیگر، در برابر اپیدمی مرگبار کرونا نیازمند دو اصل هستیم؛ رشد دانش و آگاهی مقابله با آن و دیگر رعایت مجموعه پروتکلهای بهداشتی که از سوی ستاد مبارزه با کرونا، تنظیم و ابلاغ میشود. هر اندازه قدرت تحکم گسترده و قوی باشد، اما تا مقابله برمبنای آگاهی نباشد، نتیجه لازم و مطلوب به دست نمیآید. اساس و پایه مقاومت ملی، آگاهی دقیق و لازم از خطرهای دشمن است.
دو هفته قرنطینه کرونایی به پایان میرسد، وزیر بهداشت و ستاد مرکزی مبارزه با کرونا از انجام آن ناراضی نیستند و همکاری مردم را ستایش میکنند اما همچنان میخواهند تا حساسیت در مقابله خطرات این اپیدمی را از دست ندهیم و گمان نکنیم که خطر پایان یافته و شرایط عادی شده است. این روزها اخبار تهیه واکسن کرونا بینالمللی شدهاند؛ اگرچه این خبرها امیدبخش هستند اما همه مراکز تهیه واکسن در جهان، اطلاع میدهند که حداقل تا تابستان آینده همچنان خطرهای مرگبار اپیدمی کرونا برقرار است و نباید دست کم گرفته شود. با این اخبار ما نیازمند ادامه آموزشهای بهداشتی و کنترل اجرایی آن هستیم تا خود و جامعه را «مصونسازی» کنیم.»/روزنامه اطلاعات