اقتصادی

مسیر بورس تا پایان سال به کدام سمت است؟

خبرمهم: شاخص بورس بعد از نوسان‌های شدیدی که از مرداد ماه تجربه کرد، اکنون چند روزی است که در مسیر صعودی قرار گرفته و این اتفاق سوالی را برای اکثر فعالان بازار فراهم کرده که این روند تا پایان سال ادامه‌دار است یا خیر؟

گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، «رضا آریاراد» امروز (سه‌شنبه)  روند معاملات بورس در نیمه دوم سال را پیش بینی کرد و افزود: به نظر می رسد با توجه به صحبت‌های وزیر اقتصاد مبنی بر عرضه اولیه صد شرکت تا پایان سال جاری، شاهد رونق و ثبات بیشتر در این بازار باشیم.

وی اظهار داشت: بورس تا پایان سال جاری بازاری مطمئن برای پس اندازهای خانگی و قشر متوسط جامعه خواهد بود و با استقبال سرمایه‌گذاران همراه می‌شود.

آریاراد گفت: در دوسال اخیر شاهد افزایش افسار گسیخته شاخص بورس تا کانال بیش از دو میلیون واحدی و به طور میانگین رشد بیش از پنج برابری و گاهی بسیار فراتر از آن برای برخی از سهام در بازار بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تجربه‌ای که به باور بسیاری از کارشناسان، بی‌سابقه و کم‌نظیر بوده است، استقبال آحاد جامعه از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه بود که توانستند در این دوران سود قابل توجهی را کسب کنند.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام را می توان به واسطه ورود پس‌اندازهای خانگی به بازار سرمایه و به نوعی بازگشت تاریخی پس اندازها به بورس نیز عنوان کرد.

آریاراد اظهار داشت: سرمایه‌های راکد مانده در جامعه به صورت هدفمند و با انگیزه افزایش تولید، اشتغال و سودآوری در بورس ورود پیدا کرد و باعث شکوفایی این بازار شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ‌شاخص بورس پس از یک دوره رشد طولانی‌ و بی‌وقفه دست به یک اصلاح مدت‌دار زد و بسیاری از سهام ارزشمند شرکت های بورسی متاثر از چنین اصلاحی شدند، افزود: چندین عامل در اصلاح میان‌مدت شاخص بورس دخیل بودند که مهمترین آن را می‌توان ناشی از هیجان سهامداران تازه‌وارد و تصمیم گیری‌های عجولانه از سوی این افراد در این بازار دانست.

وی گفت: سهامداران تازه وارد در بورس فقط با انگیزه و آوازه کسب سودهای آنی اقدام به دریافت کدسهامداری و معامله در این بازار کردند و در انتظار  سودهای کلان در کوتاه‌ترین زمان ممکن بودند.

آریاراد با اشاره به اینکه ورود بخش بزرگی از پس‌اندازهای خانگی به بازار سرمایه نقطه عطف رونق تولید و اشتغال پایدار است، گفت: سهامداران به انگیزه حمایت از تولید، کسب سود مشروع و متناسب تر از بهره های بانکی، اقدام به سرمایه گذاری در بورس کردند و به همین دلیل شاهد ورود حجم بسیار بالای نقدینگی به این بازار بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:  برخی از سهامداران به محض اولین نوسان روزانه ارزش سهام، تحریک به خرید و فروش هیجانی در بازار شدند و در مدت کوتاهترین زمان ممکن از بازار سرمایه خارج شدند که این موضوع تاثیر خود را در افزایش و کاهش هیجانی شاخص بورس بر جای گذاشت و به اصلاح میان مدت در بورس منجر شد.

وی با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از سهامداران تازه‌وارد در بازه زمانی کوتاه و بعد از اوج رونق بورس، سود را شناسایی کردند و به درصد بازدهی های محدود و اندک قانع شدند، گفت:  سهامدارانی که با انگیزه بلندمدت و با مبالغ اندک جهت سرمایه‌گذاری وارد بورس شدند صاحب سودهای بسیار فراتر از بازارهای موازی شدند که این سهامداران تنها کلید موفقیت خود در بورس را انتخاب سهام بنیادی با نگهداری بلند مدت عنوان می کنند.

آریاراد خاطرنشان کرد: نگهداری بلندمدت پس‌اندازهای خانگی در سهام بنیادی، سرمایه گذاری مطمئن و ارزشمندی خواهد بود که نه تنها به مالک سهم سود می‌رساند بلکه در مسیر بازار سرمایه موجب رشد و ارتقا تولید و اشتغال پایدار در کشور خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایه گذاری در بورس باعث می‌شود تا سرمایه مردم در معرض سرمایه‌گذاری‌های کاذب و انحرافی که به ناهنجاری اقتصادی می‌انجامد، قرار نگیرد.

کاهش سرعت در خروج نقدینگی از بازار و جذابیت قیمت سهام بعد از حدود سه ماه اصلاح، موقعیت مناسبی را برای سرمایه گذاری دوباره در این بازار و ورود نقدینگی هایی که اکنون در اختیار سهامداران قرار گرفته ایجاد کرده است، این موضوع نیازمند بازگشت اعتماد به سهامداران است که از نظر کارشناسان بازار بهتر است این اعتمادسازی از طریق مسوولان صورت گیرد.

در چند وقت اخیر اکثر کارشناسان و سهامداران حاضر در بازار پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت بازار داشتند که در نهایت در ادامه معاملات هفته گذشته، معاون شرکت بورس تهران از از ابلاغ دو تصمیم جدید در بازار مبنی بر فراهم شدن امکان انجام معاملات و خرید و فروش سهام به صورت روزانه و نیز کاهش زمان پیش گشایش بازار به ۱۵ دقیقه خبر داد که این موضوع توانست تا حدودی امید دوباره را به این بازار بازگرداند./ایرنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا