اجتماعیسلامت

سلامتی فرزندان را انتخاب کنند یا آموزش حضوری؟

خبرمهم:اگر زمانی خانواده ها برای بازگشایی مدارس و بدرقه فرزندانشان برای علم آموزی ذوق داشتند امروز نمی دانند در شرایط کرونایی چگونه فرزندان خود را به مدارس بفرستند که هم از آموزش عقب نمانند و هم بتوانند از خطر ابتلا فرزندانشان به ویروس همه گیر کرونا در امان بمانند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،  کرونا و شیوع جهانی آن سبب شده است که تمام ابعاد زندگی بشر تحت تاثیر قرار بگیرد و آموزش هم چه در سطح آموزش و پرورش و چه در سطح آموزش عالی از این قاعده مستثنی نیست اما سطح حساسیت برای سطح آموزش و پرورش به دلیل اینکه دانش آموزان هنوز با مسائل و تبعات کرونا آشنا نبوده و ممکن است به دلیل رفتارهای طبیعی کودکانه پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، بیشتر از آموزش عالی است. این وضعیت وقتی تشدید می شود که برخی سیاست ها موجب سردرگمی دانش آموزان و خانواده های آنها شده است.

در طول بیش از شش ماه گذشته که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرده است، هنوز نتوانسته است تصمیمی واحد با حداقل ریسک اتخاذ و سیاست های آموزشی به صورت واضح تبیین نشده تا نگرانی خانواده ها و دانش آموزان کاهش یابد. یک روز حرف از آموزش مجازی با استفاده از اپلیکیشن های مختلف از جمله برنامه شاد مطرح است، روزی دیگر تصمیمات قبلی نقض شده و از آموزش حضوری صحبت می‌شود، یک روز قرار می‌شود سیاست های زوج و فرد عمال شود و روز دیگر تصمیمی دیگر.

در این میان، نگرانی های خانواده ها و دانش آموزان افزایش می‌یابد و  نمی دانند کشتی آموزش و پرورش به کدامین سمت در حرکت است.

آخرین موضع گیری وزارت آموزش و پرورش بر آموزش حضوری تاکید دارد طوری که وزیر آموزش و پرورش در حاشیه رونمایی از نسخه جدید شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) در اردوگاه شهید باهنر تهران در جمع خبرنگاران اعلام می‌کند سال تحصیلی جدید به شکل حضوری از روز شنبه ۱۵ شهریور ماه آغاز می‌شود و دانش آموزان باید برای سال تحصیلی جدید و حضورشان با مدیران مدارس هماهنگ باشند.

خانواده ها پاسخ برای ابهامات نگرفته اند

خانواده ها اما همچنان نگران هستند که چه سرنوشتی در انتظار جگرگوشه های آنهاست؟ پدران و مادران اردبیل بیشتر در این زمینه نگران هستند چون نه از طرف مدرسه و نه از طرف آموزش و پرورش منطقه اطلاعات درست و دقیقی به آنها داده نشده است و ابهامات آنها هر روز پررنگ تر از روز قبل می شود، طوری که در گفت و گو با ایسنا نمی توانند نگرانی ها، استرس ها، اضطراب ها و ناراحتی های خود را پنهان کنند.

یک مادر اردبیلی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بر سر دو راهی سختی مانده ایم، گفت: از یک طرف نمی خواهیم که فرزندانمان از درس و مشق عقب بمانند و از طرف دیگر وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس به خصوص در مدارس دولتی نگرانی ها را دو چندان کرده است.

مریم که دو فرزندش به کلاس های دوم و چهارم می روند، اضافه می کند: قطعا هیچ روشی نمی تواند به مانند روش آموزش حضوری مفید و تاثیرگذار باشد اما اینکه اگر یکی از همکلاسی ها ناقل ویروس کرونا باشد چه بلایی سر دانش آموزان دیگر می آید، استرس ما را دو چندان می کند.

یک پدر اردبیلی هم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه دانش آموزان به دلیل روحیاتشان و اقتضای سنی‌شان نمی توانند پروتکل های بهداشتی اعم از فاصله گذاری اجتماعی، استفاده مداوم از ماسک ها و ضدعفونی یا شستشوی مستمر دست ها را رعایت کنند، می گوید: در چنین شرایطی مدارس چگونه می توانند سلامتی دانش آموزان را تضمین کنند یا آنها را کنترل کنند.

علی با بیان اینکه تقریبا به هیچ عنوان نمی توان در مدارس پروتکل ها را برای دانش آموزان اجرا کرد، اضافه می کند: مگر سرویس های بهداشتی یا آبخوری ها که تعدادشان در مدارس نسبت به دانش آموزان بسیار کمتر است، می تواند کفاف تقاضای دانش آموزان را بدهد که انتظار داشته باشیم دانش آموزان در این زمینه با خطر ویروس مواجه نشوند؟

خانواده ها نگران هستند و نگرانی آنها کاملا به حق است است اما در این میان عنوان برخی حرف های اتوکشیده بدون توجه به نحوه اجرا توسط برخی مسئولان مرتبط کار را برای خانواده ها سخت می کند. استفاده مشترک از ماژیک ها، لوازم التحریری که دانش آموزان معمولا از هم پنهان نمی کنند، وایت برد، صندلی هایی که صبح و عصر میزبان دانش آموزان هستند و حتی گندزدایی و ضدعفونی مستمر محیط می تواند تا حدودی نگرانی ها را کاهش دهد اما کسی نیست که در این مورد صحبت کند و قوت قلبی برای خانواده ها باشد.

در این میان مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل چنین بیان می کند که متناسب با وضعیت استان از لحاظ شیوع کرونا مدارس استان سال تحصیلی را آغاز خواهند کرد و مدیران مدارس برای هر سه وضعیت سفید، زرد و قرمز برنامه‌های خود را تدوین کرده‌اند.

عضویت ۹۵ درصد معلمان و ۷۵ درصد دانش آموزان استان در شبکه شاد

احمد ناصری با بیان اینکه در بازگشایی مدارس اصلی‌ترین استراتژی ما حفظ سلامت دانش‌آموزان است، اضافه می کند: در صورت حاکم شدن وضعیت سفید در مناطق تحصیل دانش‌آموزان حضوری، در وضعیت زرد تحصیل به صورت یک روز در میان و در وضعیت قرمز آموزش دانش‌آموزان در فضای مجازی و از طریق شبکه شاد انجام می‌شود.

این مسئول بر این باور است که اصلی‌ترین نوع آموزش حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس و به صورت چهره به چهره است و ابراز امیدواری می کند که هرچه سریعتر با قطع زنجیره ابتلا به این بیماری حضور ۱۰۰ درصدی دانش‌آموزان را در مدارس شاهد باشیم.

ناصری از عضویت ۹۵ درصدی معلمان و ۷۵ درصدی دانش‌آموزان در شبکه شاد صحبت کرده و ادامه می دهد که با رصد تمامی دانش‌آموزانی که عضو این شبکه نبودند مشکلات آنها اعم از نبود گوشی‌های هوشمند، نداشتن دسترسی به اینترنت و غیره مرتفع شده و در موارد اندک هنوز هم دانش‌آموزان وارد این شبکه نشده‌اند.

با این حال، ارتباط آموزش و پرورش با خانواده ها و دانش آموزان باید بیش از پیش ترمیم و تقویت شود تا آنها در جریان سیاستگذاری ها، تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها قرار گرفته و خود را با شرایط وفق دهند تا کمتر ریسک کرده و بیشتر به دنبال سلامتی جگرگوشه های خود باشند، زیرا هیچ چیزی و تحت هیچ شرایطی جایگزین سلامتی دانش آموزان نبوده، نیست و نخواهد بود./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا